site.btaВъзпитаници на Българското училище за роден език в Будапеща бяха отличени от фестивала „Аз съм Българче“

Възпитаници на Българското училище за роден език в Будапеща бяха отличени от фестивала „Аз съм Българче“
Възпитаници на Българското училище за роден език в Будапеща бяха отличени от фестивала „Аз съм Българче“
Снимка: Снимка: Българско училище за роден език в Будапеща

Деца от Българското училище за роден език в Будапеща получиха награди от конкурси на фестивала „Аз съм Българче“. Учениците бяха отличени в разделите „Любопитни факти“ и „Млад фотограф", съобщиха в своята Фейсбук страница от просветното средище.

Поздравления и за нашите наградени ученици в най-новите конкурси на фестивала“, написаха от учебното заведение в социалната мрежа.

В конкурса за „Любопитни факти“, в категория за деца до девет години, първа награда спечели Емма Мещер. Втората награда беше присъдена на Богдан Барноцки, а третата отиде при Радослав Юрге и Явор Рожич.

В категорията за деца от 10 до 14 години първата награда беше връчена на Иван Хуперт-Антонов, а втора награда – Ленард Руга.

В конкурса „Млад фотограф“ с първа награда за деца от 10 до 14 години беше отличен Борис Буда.

В категорията за деца от 15 до 18 години първата награда получи Фани Фарго.

Както БТА писа, заключителната част на фестивала на българите по света „Аз съм българче“ предстои на 17, 18 и 19 ноември в Брюксел, а домакин на събитието ще бъде Българската културна асоциация в белгийската столица.

Тазгодишното издание е посветено на Деня на народните будители и на Европейския ден на езиците. 

Началото на фестивала бе поставено през 2009 г. Конкурсната му програма досега обхващаше няколко направления - за есе, за рисунка и музикално словесно народно творчество (сценични изкуства – музика, танци, рецитация и театър). В тазгодишното 15-о издание има нови конкурси, свързани с визуалното и репортерското изкуство. 

/ПЕ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:51 на 01.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация