site.btaБългарка от Виена трупа популярност с кулинарен блог

Българка от Виена трупа популярност с кулинарен блог
Българка от Виена трупа популярност с кулинарен блог
Снимки: личен архив

Ваня Джорджевич е родена в България, омъжена е за сърбин и със семейството си живее и работи във Виена. Създава фейсбук група „В моята кухня“, която вече има над 70 000 последователи. Рецептите, които българката споделя в Интернет, се радват на голяма популярност, информират за БТА от Sanus et Salvus – здравният сайт на българите в Австрия.

Следва част от интервюто на Ваня Джорджевич за Sanus et Salvus.

Ваня, как открихте вашия талант за готвене?

Не аз го открих, а той мен. Когато бях бременна и останах вкъщи, имах повече свободно време. От скука и за разнообразие, може би, започнах да следя разни кулинарни групи и така. Дори е някак си е заразно. Виждаш, че някой е направил хубава и красива питка и веднага ти се иска и ти да я направиш. Пробвах едно, друго и… мммм, вкусно.

Кога е идеалният момент една жена да се научи да готви?

Когато създаде семейство. Преди това всеки го влече живота, а и има някой покрай себе, който винаги мисли, заради него какво ще се хапва.

Когато чуете някой да казва „Не мога да готвя“, какво си мислите?

Няма не можещи, има само такива, които не искат. Кой с повече усет, кой с по-малко, но нещата се получават с времето и опита.

Коя кухня ви допада най-много?

Аз съм доста отворен човек за всякакви вкусове. Обичам да експериментирам в кухнята, дори да смесвам сладко и солено. Мисля, че балканската кухня най ми допада.

Цялото интервю на Sanus et Salvus с Ваня Джорджевич можете да видите тук. 

/МГ/

В допълнение

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:26 на 05.02.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация