Кандидатски листи – водачи – Враца

site.btaКои са водачите на листи в 06 МИР Враца

Кои са водачите на листи в 06 МИР Враца
Кои са водачите на листи в 06 МИР Враца
БТА, Враца (15 юни 2024) На снимката: изглед от град Враца.Снимка: кореспондент на БТА във Враца Мая Ценова (ЕВ)

Общо 26 партии и коалиции са се регистрирали в Районната избирателна комисия (РИК) – Враца за участие в извънредните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г. става ясно от решенията на комисията, публикувани в интернет-страницата ѝ. Общо кандидатите за народни представители от Област Враца са 154, те ще се борят за шест места в следващия парламент.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

2. Водачът на листата на партия „Глас народен“, в която влизат трима кандидати за народни представители, е Борислав Николаев Маринов. За БТА Маринов съобщи, че е роден в град Бяла Слатина, на 45 години, има висши образования  - „Стопанско управление“, „Финанси и банково дело“ и за учител по икономика, в момента се занимава с финанси.

4. Водачът на листата на Партия „Величие“, в която влизат шестима кандидати за народни представители, е Румен Стоянов Тихолов. Той е на 57 години, роден е в Горна Оряховица, завършва висше образование в Медицински университет - Плевен. Има специализации по  вътрешни и белодробни болести, и допълнителни квалификации по бронхология, ехографска диагностика. От 2014-та година е с европейска диплома за експерт по медицина на съня. Живее в Козлодуй от 2002-ра година. От 2011 до 2016-та година е управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски"-Козлодуй. През 2015-та година основава и ръководи лаборатория на съня в Козлодуй, към същата болница, казаха за БТА от ПП „Величие".

5. Водач на листата на Партия „Булгари", в която влизат трима кандидати, е Калин Гошев Кръстев. За БТА той съобщи, че е на 35 години, завършил е Технически университет - Габрово, специалност „Хидравлична и пневматична техника". Работи като специалист по онлайн реклама и маркетинг. 

6. Водачът на листата на Коалиция „Моя страна България“, съставена от шест души, е Йордан Иванов Малджански. Според предоставената от него информация за БТА той е на 72 години, завършил е Селскостопанска академия, специалност "Зоотехника". Бил е на ръководни позиции на различни места, свързани с животновъдството. От 1981 г. е научен сътрудник по овцевъдство, има издадена книга.

7. Водачът на листата на Партия „Има такъв народ“, в която влизат осем кандидати за народни представители, е Иван Руменов Клисурски. Според сайта на Народното събрание той е на 26 години, бил е народен представител в две предишни народния събрания. За БТА Клисурски допълни, че е магистър в професионално направление „Медицина", има и квалификация по Здравен мениджмънт.

8. Водачът на листата на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало", съставена от 12 кандидати, е Иво Севдалинов Цанев. Той е роден през 1971 г. в Русе, завършил е политология и финанси, бил е областен председател на Съюза на демократичните сили (СДС) в Русе, както и секретар на Съвета по сигурност в правителството на Иван Костов. Депутат от 39-ото Народно събрание от парламентарната група на „Обединени демократични сили“ и в 50-ото Народно събрание от „Движение за права и свободи“, казаха за БТА от пресцентъра на формацията.

9. Водачът и единствен кандидат за народен представител от област Враца на Партия „Бригада" е Александър Станимиров Марковски.

10. Водачът на листата на Партия „Партия на Зелените“, в която влизат двама кандидати за народни представители, е Станислав Костадинов Илиев.

11. Водачът на листата на партия „Правото", в която са включени двама кандидати за народни представители, е Ваня Савова Георгиева. Тя е родена през 1958 година, посочват от партийната централа. Георгиева има висше медицинско образование и е работила в „Медицинска академия“ – София, в момента е пенсионер.

12. Водачът на листата на Партия „Възраждане“, в която са включени осем кандидати за народни представители, е Ивайло Василев Папов. Според сайта на Народното събрание той е на 46 години, учител по образование и професия, народен представител в 48-ото и 49-ото и 50-ото Народно събрание.

13. . Водачът на листата на Коалиция „Алианс за права и свободи“, в която са включени девет кандидати, е Николай Тихомиров Бареков. Той е роден през 1972 г. в Пловдив. Завършил е българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Бил е водещ на сутрешния блок на телевизия "bTV", директор на „Новини и актуални предавания“ в TV7, изпълнителен директор последователно на "Балкан българска телевизия" (ББТ), на "NEWS 7" и на "TV7". След като основава гражданското сдружение "България без цензура" става председател и на партията с това име. Партията в момента се казва "Будна България“. Николай Бареков е член на Европейския парламент от 2014 г. до 2019 г., сочи информация в отдел „Справочна“ на БТА.

14. Водачът на листата Партия“ Български национален съюз „Нова демокрация“", съставена от шест души, е Мартин Ивов Илиев. Той е на 31 години, от Мездра, в момента е четвърти курс във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ специалност  „стопанско управление“, занимава се с ресторантьорство, казаха за БТА от партията.

15. Водачът на листата и единствен кандидат на Партия „Български съюз за директна демокрация“ е Тони Димитров Баждаров. За БТА от щаба на партията съобщиха, че Баждаров е роден през 1967 г., завършил е Техническия университет в София със специалност инженер по Информационни технологии и Езикова гимназия „Бертолт Брехт”- Пазарджик, предприемач от реалния сектор на българската икономика от 1991 година, владее български, руски, немски и английски език, застъпник за универсален базов доход от 2013 година.

16. Водачът на листата на Коалиция „Синя България“, в която влизат шест кандидати за народни представители, е Петко Иванов Петков. Той е на 59 г., до 1993 г. е работил в Атомната електроцентрала „Козлодуй“, след това известно време се е занимавал с частен бизнес, а от 2007 г. до момента е кмет на с. Гложене, съобщи той за БТА.

17. Водачът на листата на Партия „Морал, единство, чест“, в която влизат девет кандидати за народни представители, е Красимир Цветков Манов. За БТА той съобщи, че е роден във врачанското село Чирен, има две висши образования – едното е сондажен инженер, а другото – Финансов мениджмънт, бивш изпълнителен директор на „Проучване и добив на нефт и газ“ АД.

18. Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС, в която са включени 12 кандидати за народни представители, е Красен Георгиев Кръстев. Той е на 49 години, по професия е икономист, магистър по „Мениджмънт на бизнес организациите“ и „Икономика на Здравеопазването“ от СА „Д. Ценов“ - Свищов, съобщава на сайта на ГЕРБ. Бил е заместник-директор на РЗОК – Враца в периода 2010–2014 г., изпълнявал е длъжността главен счетоводител в Областна администрация – Враца. Два последователни мандата е общински съветник в Общински съвет – Бяла Слатина. Народен представител от 43-ото Народно събрание до момента.

19. Водачът на листата на Партия „Атака“, в която влизат четирима кандидати за народни представители, е Светлин Генадиев Стойков. Той е на 46 години, родом от Враца. Експерт с дългогодишен опит в сферата на транспорта и логистиката, според предоставена за него информация от партията.

20. Водачът на листата на Партия „Народна партия истината и само истината", с регистрирани четирима кандидати за депутати, е Магдалена Ненова Дюлгерова. Тя е на 51 години, завършила е реална гимназия „Христо Ботев“ в Русе хуманитарен профил със засилено изучаване на английски, история и литература. Има опит като управител на заведение, на игрална зала. В момента живее и работи в Германия, като куриер, съобщи самата тя за БТА.

21. Водач и единствен кандидат на Партия „Пряка демокрация“ е Димитър Николаев Димитров.

22. Водачът на листата на Коалиция „Свободни избиратели (партия „Зелен съюз“, партия „Републиканци за България“, партия „Съюз на свободните демократи“)“, съставена от седем кандидати, е Тодор Борисов Тодоров.

23. Водачът на листата на Партия „България на труда и разума", съставена от трима кандидати, е Маргарита Найденова Младенова. Тя е на 77 години, пенсионер, завършила е селско-стопански техникум в Георги Дамяново, с професия лозаро-градинарство и тракторист-комбайнер, работила е като началник-транспорт в Монтана, съобщи тя за БТА.

24. Водачът на листата на Партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, в която влизат четирима кандидати за народни представители, е Искрен Валериев Дилов. За БТА той съобщи, че е на 50 г., завършил е Университета за национално и световно стопанство, магистър е по икономика, в момента е вещо лице към съда и развива частен бизнес в областта на застраховането. 

25. Водачът на листата на Коалиция „Русофили за България“ (Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, Русофили за възраждане на отечеството), в която влизат петима кандидати за народни представители, е Ивайло Любенов Иванов. За БТА той каза, че е по образование инженер по термодинамика, завършил е Висшия машинно-електротехнически институт „Ленин“-София, в момента е пенсионер, на 64 г., през годините най-много е работил в строителния бизнес.

26. Водачът на листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България", в която влизат 12 кандидати за народни представители, е Деница Димитрова Симеонова. Тя е на 32 години, се съобщава на официалния сайт на „Продължаваме промяната“. Била е народен представител от коалицията от 47-ото Народно събрание досега. Председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз (октомври 2022 - януари 2023 г.), магистър по Електронно управление на английски език и бакалавър по Индустриално инженерство на английски език.

27. Водачът на листата на Партия „Български възход“, в която влизат седем кандидати за народни представители, е Румен Димитров Антов. Той е роден 1962 г. във Враца. Доцент по право, със завършено преди това още едно висше образование за инженер-химик.  Работи като адвокат близо 30 години. Има около 15 години академична дейност, преподавал е „Социално и здравно законодателство“ в Медицинска академия, председател на Общински съвет – Враца в мандат 2015-2019 година.

28. Водачът на листата на Коалиция „БСП – Обединена левица“, в която влизат 12 човека, е Андрей Христов Вълчев. Той е на 46 години, юрист по образование. Работи като юрист в търговско дружество, съобщи самият той за БТА. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/ТНП/

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:14 на 28.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация