Кандидатски листи – водачи – Сливен

site.btaКои са водачите на листи в 21 МИР - Сливен

Кои са водачите на листи в 21 МИР - Сливен
Кои са водачите на листи в 21 МИР - Сливен
Изглед към Сливен. Снимка: БТА (архив)

Общо 27 листи на 18 партии и 9 коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия (РИК) - Сливен. Това съобщи за БТА говорителят на РИК Галя Хачадурян.

Кандидатите за народни представители са 182-ма, като те ще се надпреварват за 6 депутатски мандата. От всички кандидати 43 са жени, а 139 - мъже. Най-младият сред тях е на 21 години, най-възрастният - на 82 години, като средната възраст при кандидатите в 21 МИР-Сливен е 49 години.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

2. Водач на партия „Глас народен“, чиято листа се състои от трима души, е Тодор Сотиров. На извънредните парламентарни избори през м. юни, той бе водач на листата на партията в Бургас.

3. Партията „Социалистическа партия български път“ регистрира листа с един кандидат за народен представител на 21 МИР-Сливен – Станислав Петров.

4. Партия „Величие“ регистрира деветчленна листа с кандидати за народни представители за 21 МИР – Сливен с водач Григор Здравков.

5. Партия „Булгари“ регистрира двучленна листа с кандидати за народни представители за 21 МИР-Сливен с водач Кирил Николов. Той съобщи за БТА, че е на 61 години, роден е в Бургас и живее в Поморие. Завършил е средно специално образование "Мебелно производство" и работи към "Морска администрация". За пръв път се кандидатира за народен представител.

6. Коалиция „Моя страна България“ регистрира кандидатска листа от двама души, като водач е Ташко Ташев.

7. Водач на партия „Има такъв народ“, които са регистрирали осемчленна листа, е Цветан Предов. Той е на 46 години, висшист, работил повече от 17 години в социалната сфера с рискови и малцинствени групи. Народен представител от Кърджали в 49-ото Народно събрание (НС), сочи справка в сайта на НС и официалната интернет страница на ИТН. На парламентарните избори през юни, Предов бе водач на листата на партията в Кърджали.

8. Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ регистрира в РИК -Сливен дванайсетчленна листа, като за втори път в областта води Хюсеин Хафъзов. На изборите през месец юни, той бе избран за народен представител от партия „Движение за права и свободи“ за 21 МИР-Сливен. Справка в дирекция „Архиви и Справочна“ на БТА сочи, че той е роден през1976 г. в Бургас. Завършил е българска филология и журналистика. Бил е главен секретар и говорител на Главното мюфтийство. Депутат в 42-ото Народно събрание от парламентарната група на "Движение за права и свободи". През януари 2016 г. Хюсеин Хафъзов напуска ДПС и става съучредител на партия ДОСТ. През 2018 г. се завръща сред редиците на партия „Движение за права и свободи".

9. Партия „Бригада" регистрира листа с един кандидат за народен представител на 21 МИР – Сливен – Ирена Косева.

10. Партия „Партия на Зелените“ участва в изборите в 21 МИР -Сливен с двучленна кандидат-депутатска листа с водач Цветомир Начев.

11. Партия „Правото“ регистрира в РИК – Сливен кандидатска листа за народни представители с един участник – Георги Гемов. Той бе водач на кандидатската листа на партията и през август, 2022г. Тогава адв. Мария Колева, председател на партията, представи кандидатите от своята формация с думите, че това са хора, които се занимават със земеделие, туризъм и с частен бизнес. Всички наши кандидати никога не са били във властта, те са честни професионалисти, независими, почтени, посочи тя.

12. Партия „Възраждане“ издига 12 кандидати. Водач на листата е инж. Климент Шопов, на 31 години, председател на „Възраждане – Сливен“. По образование и професия е индустриален инженер, получил е своята инженерна диплома от университета „Конкордия“ -  Монреал,  Канада. Народен представител в последните три народни събрания на България, съобщиха от партията.

13. Коалиция „Алианс за права и свободи“регистрира в Сливен дванадесетчленна листа с водач юриста Владимир Мартинов. На местните избори през 2023 г. адвокат Мартинов бе кандидат за кмет на община Котел, понастоящем е заместник председател на Общински съвет – Котел, където е бил общински съветник повече от 12 години.

14. Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ регистрира в РИК -Сливен листа от шестима кандидати за народни представители с водач Анелия Христова-Кирилова, която бе начело на кандидатската листа и на предходните извънредни парламентарни избори през юни, т.г.

15.  Партия „Български съюз за директна демокрация“ участва в изборите в 21 МИР -Сливен с деветчленна листа с водач Светла Милушева. Тя е председател и член на Изпълнителния съвет на партията, съобщава на сайта си БСДД. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“, Факултет по математика и информатика.  Притежава 17-годишен педагогически опит. От 2016 год. преподава в България, понастоящем - преподавател по математика в Ливанско - Американско училище “Джубран Х. Джубран”. Владее гръцки и английски език.

16. Коалиция „Синя България“ регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Сливен листа с 12 кандидати за народни представители. Водач на листата е юристът Димитър Сяров. Роден е в Сливен, на 51 години, съобщиха от коалицията. Той е адвокат, живее и работи в родния си град. Областен управител на Сливен от 2014 г., като през 2015 г. напуска поста си, солидарно с подалите оставка Христо Иванов и Радан Кънев. Народен представител в 46-ото Народно събрание.

17. Партия „Морал единство чест“ в 21 МИР - Сливен регистрира единайсеттчленна листа. 50-годишният Зафир Гочев води листата. Той е управител на фирми, завършил е спортно училище. Гочев беше водач на листата и на изборите през месец юни, като тогава беше първото му участие в изборна надпревара.

18. Листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за пореден път се оглавява от Десислава Танева – икономист и областен координатор на ГЕРБ Сливен, съобщиха от коалицията. Тя е на 51 години, министър на земеделието и храните в периода 2014-2017 г. и 2019 - 2021 г. Депутат в няколко Народни събрания. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в 21 МИР – Сливен са общо 12, сред които икономисти, юристи, педагози, предприемачи фармацевти и др.

19. Партия „Атака“ регистрира листа с четирима кандидати за народни представители, като неин водач е Стоян Пенев. На местните избори в община Нова Загора, Пенев бе водач на листа с кандидати за общински съветници от местна коалиция "Национално движение за стабилност и възход" (Българска социалдемокрация – Евролевица).

20. Партия „Народна партия истината и само истината“ регистрира в РИК – Сливен трима кандидати за народни представители. Водач е Димитър Александров, който е с основно образование и е бил координатор в ромска организация, занимава се с обществена работа, съобщиха от партията. Той бе кандидат и в предходните парламентарни избори.

21.  Партия „Пряка демокрация“ е регистрирала листа с един единствен кандидат - Евгений Тенев. Тенев е на 65 години, икономист по образование, работи като финансов консултант. Той посочи пред БТА, че е участвал в местните избори през 2023 г., отново от същата партия. Той беше единственият кандидат в сливенската листа на партията и през изборите през юни,т.г.

22. Коалиция „Свободни избиратели“ регистрира в РИК-Сливен деветчленна листа с водач Недко Недев. Той е роден през 1984г., има икономическо образование и владее пет езика. Последните 16 години работи като търговски директор в международна компания, като отговаря за продажбите на всички заводи на компанията към най-големите клиенти, каза за БТА Недев. Областен координатор на ПП "Републиканци за България" в Сливен. 

23. Партия „България на труда и разума“ регистрира двучленна листа с кандидати за народни представители за 21 МИР-Сливен, която е оглавена от Атанас Атанасов.

24. Партия „КОЙ – Компетентност, отговорност, истина“ регистрира в РИК-Сливен осемчленна листа с водач Светозар Съев. Съев е роден на 19 май 1957 г., сочи биографична справка, предоставена на БТА от кандидата по време на изборите през юни, т.г., когато той е водач на листата на коалиция „Ние гражданите“ в 23 МИР-София. По образование е инженер по автоматизация на производството. От 1994 г. е управител на фабрика за производство на шевни тръби и профили. Работи и в сферата на туризма. Владее английски и руски език.

25. Коалиция „Русофили за България“ регистрира осемчленна листа с кандидати за народни представители за 21 МИР-Сливен с водач Пламен Пенчев, каза той за БТА. Пенчев е на 42 години, има икономическо образование, работи в сферата на телекомуникациите. Той е областен координатор на Национално движение „Русофили“. През 2021 г. участва в парламентарните избори от листата на партия „Има такъв народ“.

26. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ регистрираха 12-членна листа в РИК-Сливен. Водач е Татяна Султанова – Сивева, на 48 години, Тя е експерт по екология и мониторинг на околната среда, работила е в Министерство на околната среда и водите. Народен представител в 47-мо, 48-мо, 49-то Народни събрания. В листата участват представители на различни професии, сред които IT-специалисти, икономисти, лекари, еколози, предприемачи и др.

27. Партия „Български възход“ регистрира в РИК – Сливен листа с осем кандидати за депутати. Водач на листата е 43-годишната Ралица Николова, която е родом от Бургас, но от 1989г. живее в Сливен, посочи тя за БТА. Завършила е Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ и има степен бакалавър по психология, както и три магистратури. Работи в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Сливен като психолог. Стажът й в тази област е 16 години.  Досега не е участвала в парламентарни избори.

28. Коалиция „БСП – Обединена левица“ е с водач Деян Дечев. Листата се състои се състои от дванадесет кандидати, сред които са лекари, икономисти, учители, педагози, юристи, инженери, съобщиха от политическата формация. Дечев, 48-годишен, бе народен представител от парламентарната група на „Коалиция за България“ в XLII народно събрание, няколко мандата общински съветник и заместник – председател на Общински съвет - Сливен. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/РЗ/

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:13 на 28.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация