site.btaПриключи предаването на протоколите на секционните избирателни комисии в 25-та Районна избирателна комисия – София

Приключи предаването на протоколите на секционните избирателни комисии в 25-та Районна избирателна комисия – София
Приключи предаването на протоколите на секционните избирателни комисии в 25-та Районна избирателна комисия – София
БТА, София (27 октомври 2024) Преброяване на бюлетините и попълване на протоколите от изборите за Народно събрание в зала „Арена 8888 София”. Снимка: Никола Узунов/БТА (ЕВ)

Приключи предаването на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в 25-та Районна избирателна комисия (РИК) – София,  в „Арена 8888 София“. Представители на 506 СИК влязоха в РИК, за да предадат своите протоколи. В сектора на залата, отделен за членове на СИК от 25 многомандатен избирателен район, вече няма хора, видя репортер на БТА.

До 3:30 ч. всички секции бяха представени в комисията за обработка на техните данни, каза пред журналисти Виолета Темелкова, председател на 25-та РИК – София. Приемането на протоколите от изборния район се разви доста добре, справихме се по-добре от очакваното, коментира тя. Грешките в протоколите са аритметични, каза още Темелкова.

Малко след 21:00 ч. започна приемането на първите протоколи на СИК в София. В „Арена 8888 София“ първи дойдоха представители на СИК от 23-ти многомандатен избирателен район (МИР). По-късно и представители на СИК от 25-ти МИР започнаха да предават протоколите си. В „Асикс Арена“ също започна приемането на протоколи. В залата протоколите си ще предават СИК от 24-ти МИР.

/ГИ/

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:50 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация