Кандидатски листи – водачи – Търговище

site.btaКои са водачите на листи в 28-ми МИР Търговище

Кои са водачите на листи в 28-ми МИР Търговище
Кои са водачите на листи в 28-ми МИР Търговище
БТА,архив Снимка: Кореспондент на БТА в Търговище Боряна Димитрова

За участие в изборите за 51-во Народно събрание в Районната избирателна комисия (РИК) – Търговище са се регистрирали общо 28 партии и коалиции. Издигнатите кандидати за народни представители, които ще се конкурират за четирите депутатски места, са общо 118, каза за БТА председателят на РИК адвокат Диана Игнатова.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност – ДОСТ“ е Айдън Садула. Партията подрежда двучленна листа с кандидати за народни представители. Айдън Садула е роден на 12 октомври 1966 в село Чорбаджийско, община Кирково. От 1982 г. живее във омуртагското село Врани кон. Завършва СПТУ по текстил и облекло в Омуртаг. От пет години е кмет на село Врани кон, съобщи той за БТА. 

2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Александър Демирев. Партията подрежда тричленна листа. Александър Демирев е роден през 1967 във Варна. Завършил е Медицински университет-Варна. По професия е оптик, информират от партията. 

3. Водач на листата на партия “Социалистическа партия български път“ е Владимир Христов. Партията участва в изборите с листа от един кандидат.

4. Водач на листата на партия „Величие“ е Ивайло Лазаров. Партията подрежда листа от четирима кандидати за народни представители в 28-ми МИР – Търговище. Ивайло Лазаров е роден на 12 юли 1967 г. в София. Живее в Търговище от 20 години, каза той за БТА. Завършил е Медицински университет – София, специалност „Зъботехника“. Координатор е на ПП „Величие“ за област Търговище.

5. Атанас Стефанов е водач на партия „Булгари“. Партията регистрира листа от двама кандидати за депутати. Стефанов е на 52 години. За БТА той каза, че се занимава с обществена дейност, заместник-председател е на Гражданско сдружение „Приятели на Русия и Православния свят“, като към момента изпълнява длъжността председател. Служи като иподякон в църквата „Света Троица“ в гр. Стамболийски.

6. Водач на листатата на коалиция „Моя страна България“ е Йорданка Василева.  Коалицията участва в изборите с листа от един кандидат.

7. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Александър Александров. Партията подрежда листа от шестима кандидати за народни представители. Александров е роден на 15 септември 1958 г. в Свищов. По професия е офицер. Бил е народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото народно събрание, посочиха от партията за БТА.

8. Водач на листата на коалиция “Движение за права и свободи – Ново начало“ е Неждет Шабан. Коалицията участва в изборите за Народно събрание на 27 октомври с пълна листа от осем кандидати за народни представители. Неждет Шабан е на 46 години. Магистър специалност „Счетоводство и контрол“ от Стопанска академия „Д. Ценов“ – Свищов и „Политология“ от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. В момента изучава магистратура „Финанси“ във Великотърновския университет, съобщи той за БТА. Шабан е народен представител в 50-ото Народно събрание. Два мандата кмет на община Омуртаг.

9. Листата с кандидати за народни представители на партия „Бригада“ е от един кандидат. Това е Елвира Йорданова.

10. Партия „Партия на Зелените“ участва в предизборната надпревара с листа от двама кандидати за народни представители. Водач е Георги Търнев.

11. Снежанка Димитрова е водач на листата с кандидати за народни представители на партия „Правото“. Листата на ПП „Правото“ е съставена от двама души.

12. Пълна осемчленна листа подрежда партия „Възраждане“. Водач на листата е Веселин Вешев. Пред БТА той каза, че е роден в Бяла Слатина. Той допълни, че е на 53 г., завършил е селскостопански техникум. Занимавал се е със селско стопанство. Бил е общински съветник от групата на „Възраждане“ в Общинския съвет във Варна. Народен представител в 49-ото и 50-ото Народно събрание, избран от 30-ти МИР – Шумен.

13. Водач на листата на коалиция „Алианс за права и свободи“ е Танер Али. Коалицията участва в изборите за Народно събрание с листа от осем кандидати за народни представители. Танел Али е роден на 28 март 1973 г. Завършил е „Турска филология“ в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“, Националната спортна академия в София, магистър, както и „Публична администрация“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работил е като учител, старши експерт „Регионално развитие“, четири мандата кмет на община Антоново, съобщи той за БТА. Бил е народен представител в 44-ото, 46-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

14. Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ участва в предсрочните парламентарни избори с листа от четирима кандидати. Водач на листата е Елена Ваташка.

15. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация–БССД“ е Александър Павлов. Партията участва в изборите с листа от двама кандидати за народни представители.

16. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Георги Цонев. Коалицията участва в изборите на 27 октомври с листа от петима кандидати за депутати. Цонев е роден през 1997 г. в Попово. Магистър по дентална медицина от Медицински университет – Варна. Практикува във Варна, съобщи той за БТА. Член е на Български зъболекарски съюз.

17. Водач на листата на партия "Морал, единство, чест“  е Гергана Колева. Партията участва с пълна осемчленна листа с кандидати за народни представители. Гергана Колева е родена в Попово на 14.10.1973 г. Завършила е магистратура за инженер-агроном от ВСИ в Пловдив, както и по финансов мениджмънт в Стопанска академия "Д. Ценов" в Свищов, каза тя. Работи като агроном повече от 27 години. Управител е на собствено дружество, земеделски производител е, посочи тя пред БТА.

18. Водач на коалиция ГЕРБ - СДС в Търговище е Теменужка Петкова. Коалицията участва във вота с пълна осемчленна листа с кандидати за народни представители. Теменужка Петкова е родена на 18.01.1967 г. Завършва образованието си в Университета за национално и световно стопанство. Магистър по „Счетоводство и контрол“. Има обучения в областта на "Вътрешния одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на "Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия, каза тя за БТА. Била е финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление "Държавен финансов контрол", след което професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол. От 2007 г. е директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010 г. - 2013 г. заема длъжността директор на АДФИ. Служебен зам.-министър на финансите в правителството на служебния министър-председател проф. Георги Близнашки. Министър на енергетиката от 7.11.2014 г. до 27.01.2017г. и от 4 май 2017 г. до 2021 г. Справка на сайта на Народното събрание показва, че е Петкова е била депутат седем парламента от 44-ия до 50-ия.

19. Партия „Атака“ подрежда петчленна листа с кандидати за народни представители. Водач е Сашо Йорданов. За БТА той каза, че е родом от Търговище. Той е основател и областен координатор на „Атака“. Занимава се с частен бизнес в сферата на транспорта.

20. Водач на листата на партия „Народна партия „Истината и само истината“ е Иван Маринов. Партията подрежда листа от двама кандидати за депутати. Иван Маринов е роден на 28 януари 1976 г. Пред БТА разказа, че е завършил Юридическия факултет на Русенския университет „А. Кънчев“. Член е на Адвокатска колегия - Русе,  Адвокатска кантора Маринови. Сътрудник във Фондация „Правна клиника” със съдействието на ABA CEELI (Американска адвокатска асоциация).

21. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Калин Павлов. Партията участва с листа от трима кандидати за народни представители.

22. Водач на листата на коалиция „Свободни избиратели“ е Деян Недков. Коалицията подрежда листа от трима кандидати за народни представители. Недков е на 43 години и е магистър инженер "Енергийни машинни съоръжения". Работи в сферата на застраховането, а от 2007-а година развива собствен бизнес на застрахователен брокер. Той е общински съветник последните четири години и е областен координатор на Съюза на свободните демократи, информират от коалицията.

23. Двучленна е регистрираната кандидатска листа на партия „България на труда и разума“. Водач е Борислав Георгиев. 

24. Ася Иванова е водач на кандидатската листа на партия „КОЙ - Компетентност, отговорност и истина“ . Партията се явява с листа от трима кандидати.

25. Водач на листата на коалиция „Русофили за България“ е Валентин Григоров. Коалицията подрежда листа от четирима кандидати за депутати в 28-ми МИР. Валентин Григоров е роден през 1963 г в Русе. Живял в Търговище, завършил Първа гимназия, по-късно Школа за запасни офицери, изпратен в Харков. Пред БТА каза, че завършва там, работи в МРК „хан Крум“. 2009 г. се завръща в България. В момента е главен секретар на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“.

26. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Илина Мутафчиева. Коалицията подрежда пълна осемчленна листа с кандидати за народни представители. Илина Мутафчиева е народен представител в 48-ото и 49-ото, 50-ото Народно събрание. Тя каза за БТА, че е магистър по „Международни икономически отношения“ в Университета за национално и световно стопантсво (УНСС). Лицензиран брокер на ценни книжа към Комисията по финансов надзор. Понастоящем е докторант в УНСС в катедра “МИО и бизнес“.

27. Водач на листата на партия „Български възход“ е проф. д-р Сашо Евлогиев. Партията издига четирима кандидати за депутати. Сашо Евлогиев е роден на 11 юни 1960 г. в Търговище. Завършва Висшето народно военно артилерийско училище „Г. Димитров“ в Шумен, специалност „Артилерия и противотанкови управляеми системи и комплекси“. По-късно Военна академия „Г. С. Раковски“ – София, командно щабен профил, разказа той за БТА. Защитава дисертационен труд и придобива научна степен „доктор“ в област „Сигурност и отбрана“. По-късно му е присъдено научно звание „доцент“, а през 2016 г. „професор“ в същата област. Бил е зам.-областен управител на област Шумен. Областен координатор на ПП „Български възход“ за областите Шумен и Търговище. Водач е на листата с кандидати за народни представители и в 30-МИР – Шумен.

28. Водач на листата на коалиция „БСП – Обединена левица“ е Йорданка Георгиева. Коалицията подрежда пълна осемчленна листа за изборите за Народно събрание. Йорданка Георгиева е от Попово. Има висше икономическо образование: степен магистър, специалност „Маркетинг и мениджмънт“, експерт по разработване и управление на проекти с европейско финансиране. Била е заместник областен управител на област Търговище в периода 2014-2016 г. , припомни тя за БТА. В 49-ото Народно събрание е депутат от „БСП за България“. Член е на две постоянни комисии - Комисия по околна среда и води и Комисия за пряко участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили. 

/МК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:27 на 27.09.2024 Новините от днес

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, Георги Глушков – служебен министър на младежта и спорта на република България и Весела Лечева – министър на младежта и спорта за периода август 2022 – юни 2023 г. прерязаха лентата на възобновения спортен комплекс в Чепеларе

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация