Кандидатски листи – водачи – Ловеч

site.btaКои са водачите на листи в 11 МИР - Ловеч

Кои са водачите на листи в 11 МИР - Ловеч
Кои са водачите на листи в 11 МИР - Ловеч
Снимка: БТА

Кои са водачите на листи в 11 МИР - Ловеч.

1. Никола Тодоров е единственият кандидат на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ в Ловеч. Той е основател на ромската организация в Троян, общински съветник в периода 1999- 2003 г. Води листата на партията и в Плевен. Има средно специално образование, упражнява свободна професия. На 59 години, роден в град Левски, съобщи Тодоров.

2. Партия „Глас народен“ регистрира листа с четирима кандидати. Водач е Росен Костов. Той е роден 1978 г. в Ловеч. Завършил е средното си образование в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“. Придобил е бакалавърска степен по Компютърни системи и технологии в Технически университет - Габрово. В момента работи като промоутър. Владее английски и немски език. Женен е, с две деца, съобщи Костов.

3. Владимир Царевски е единственият кандидат на партия „Социалистическа партия „Български път“.

4. Партия „Величие“ издига пълна листа с водач Стоян Шейретов. Той е на 42 години. Средното си образование завършва в математическа гимназия „Гео Милев” – Плевен, а висшето - в Технически университет – Варна, със специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника” - бакалавърска степен и семестриално завършена магистратура специалност „Програмиране“. Има 10 години стаж в една от най-големите ИТ компании в света. В последствие се реализира професионално в сферата на производството и търговията като предприемач, каза Шейретов.

5. Румен Димитров е водач на листа с двама кандидати на партия „Булгари“. На 51 години е. Завършил е средното си образование в Ловеч. Занимава се с частен бизнес, съобщи Димитров.

6. Водачът на листата с четирима кандидати на коалиция „Моя страна България“ в 11 МИР Ловеч е Васил Попов. Той е астроном по образование. Завършил е Московския държавен институт и има аспирантура в Бюреканската обсерватория в Армения. Към момента е на 74 години, работил е в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория към БАН. Заместник-председател е на една от партиите в коалицията – „Българска левица“, информира Попов.

7. Цветан Предов е водач на листа с четирима кандидати за народни представители от партия „Има такъв народ“. Предов е магистър по „Управление на институциите за социална работа“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и по „Национална и регионална сигурност“ от НВУ „Васил Левски“. Има бакалавърска степен по „Социална работа с деца“ от ЮЗУ „Неофит Рилски, съобщиха от партията. Кандидатът има над 20-годишен опит в социална работа с всички рискови и етнически групи. Започва професионалното си развитие като социален работник в отдел „Закрила на детето“ и работи с деца и техните семейства за овладяването и преодоляването на конфликтни ситуации. Има дългогодишен опит в оценка на риска, изготвяне на планове за действие и превенция на изоставянето на деца, както и обучение на кандидат-осиновители. В продължение на 7 години придобива опит в корекционна и социално–педагогическа работа с правонарушители. Изготвя преценка за поправителното въздействие на местата за лишаване от свобода върху изтърпяващите наказания, тяхната нагласа и подготовка за живот на свобода. В момента отговаря за организиране и провеждане на цялостната възпитателно-корекционна и социализираща дейност с децата/младежите в Център за настаняване от семеен тип. Директор и на Центъра за настаняване на бездомни лица. Управлява целия процес по отглеждане, възпитание и задоволяване на потребностите на настанените деца и младежи в центровете. Координира съвместните дейности с външни институции, община, МВР, болници, училища и други социални услуги. Народен представител е бил в 49-ото НС, съобщиха от партията.

8. Д-р Атидже Алиева – Вели е водач на листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, която е с осем кандидати. От коалицията съобщиха, че тя е била член на Европейския парламент от ДПС/Обнови Европа за мандат 2019-2024 година. Голяма част от трудовата й кариера преминава в Държавен фонд "Земеделие". В периода 2007-2013 г. последователно заема длъжности от експерт до началник отдел. От края на 2013 г. до 2019 г. е заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Има магистърска степен "Публична администрация" със специализация "Държавна администрация" от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, магистърска степен "Индустриални биотехнологии" от Софийския университет и бакалавърска степен по биотехнологии от същия университет. През 2023 г. успешно защитава дисертация в Аграрен университет-Пловдив, и придобива научна степен "Доктор". Преминала е редица обучения във Франция, Литва, Австрия, Италия, Испания, както и към Държавния департамент на САЩ. Народен представител е от 11 МИР Ловеч в 50-ото НС.

9. Партия „Бригада“ издига като единствен кандидат Милийо Милев.

10. Листата на партия „Партия на Зелените“ се състои от трима кандидати, води я Иван Иванов. Той е на 68 години. Завършил е Механотехникума в Ловеч. Има собствен бизнес – търговия на едро в Тетевен. Заместник-председател е на политическия съвет на партията, съобщи Иванов.

11. Веска Боева е водач на листа с двама кандидати на партия „Правото“. Тя е завършила ВИИ “Карл Маркс“- София, сега Университета за национално и световно стопанство. Има следдипломна квалификация по маркетинг и мениджмънт. От 2007г. до 2020г. е била инспектор в Националната агенция по приходите в София. От 1990г. до 2000 г. е работила като главен счетоводител на строителство в МВР и  „Топлофикация“-  София. Преди 1990 г. е била на робата в Стопанско обединение „ Пирин“- кожени изделия, съобщиха от партията.

12. Пълна листа са регистрирали и от партия „Възраждане“. Водач е Ивелин Първанов. Той е роден на 5.06.1973 г. в  Плевен. Народен представител е в 48 и 49 НС от 15 МИР Плевен и в 50-то от 11 МИР Ловеч. Автор е на първия български геополитически роман „Атентаторът“, в който виртуозно разкрива всички аспекти на атентата като политическо средство. Има издадени книги на военно-историческа тема. Ивелин Първанов е участник в първата мироопазваща мисия на българските въоръжени сили в Камбоджа. Награден с медала на ООН „В служба на мира“, съобщават от партията.

13. Красимир Красимиров води листата на коалиция „Алианс за права и свободи“, която се състои от шестима кандидати за депутати. Красимиров  е завършил Средно-специално образование в Ловеч, специалност „Автомобилна и транспортна техника. Бакалавърска степен е придобил в Техническия университет в Габрово, специалност „Мехатроника“, факултет „Машиностроене и уредостроене“. До 2020 г. работи в семейна фирма за товарен транспорт. През 2019 г. е избран за общински съветник от ДПС. От март 2020 г. до септември 2023 г. е назначен за заместник-кмет на община Тетевен. Владее руски и френски език. Женен е, с две деца, съобщи Красимиров.

14. Румен Ночев е водач на листа с четирима кандидати на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“. Той е на 60 години. Има завършено средно специално образование в Механотехникум – София. Пенсионер е, работил е в различни сфери, каза Ночев.

15. Партия „Български съюз за директна демокрация“ регистрира двама кандидати за депутати. Водач е Йордан Йорданов.

16. Водач на листата с шестима кандидати на коалиция „Синя България“ е Цветан Георгиев. Областен председател на партия „Консервативно обединение на десницата“ – КОД. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в София, специалност "Икономическа информатика" и Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", специалност "Психология". Георгиев и предприемач и създател на Холистичен център "Слънце" в Ловеч, съобщи кандидатът.

17. Христо Расташки води листата от четирима кандидати на партия „Морал, единство, чест“. Той е адвокат и председател на сдружение „Граждански права“ . Роден е на 24 октомври 1989 г. в град Троян. Средното си образование завършва в Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в  Правец. Дипломира се в специалност „Право“ в юридическия факултет на Нов Български Университет през 2013 г. През 2014 г. придобива юридическа правоспособност и се вписва в Софийска адвокатска колегия. През същата година започва самостоятелна практика като адвокат. По време на своята практика работи с корпоративни клиенти, както и с физически лица във всички правни сфери. Постепенно адвокатската дейност на кантората му се преориентира в защита на гражданските права на българските граждани, съобщи той.

18. Коалиция ГЕРБ – СДС издига пълна листа с водач Николай Нанков. Той е бил областен управител на Ловеч (2009-2011), заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с ресор „Регионално развитие“ (2011-2013).  Народен представител е в 42-ото и 43-ото НС от 11 МИР – Ловеч (2013-2014), а след това заместник-министър на МРРБ (2014-2017). Избран е за народен представител в 44-ото НС от 11 МИР - Ловеч. Заема поста министър на МРРБ от 4 май 2017 г. до 20 септември 2018 г., след което отново е народен представител в 44-ото НС. От 10 октомври 2018 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. През 2021 г. избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото НС. Областен лидер е на ПП ГЕРБ в област Ловеч от август 2010 г. до днес. Роден на 19 декември 1983 г. в Априлци, съобщиха от ГЕРБ.

19. Водач на листа с двама кандидати за народни представители от партия „Атака“ е Матей Евтимов. Той е на 42 години от Плевен. Има икономическо образование, магистърска степен, придобита в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Занимава се с медии и комуникации. Собственик е на ефирни радиостанции. От 2008 година е член на „Атака“, като е бил председател на младежката организация на партията в Плевен, съобщи Евтимов.

20. Красимир Александров води листа с двама кандидати на партия „Народна партия „Истината и само истината“. Роден е на 24.03.1962г. в с. Гривица, област Плевен. Завършил е средното си образование в Механотехникум в Горна Оряховица. Работил е като таксиметров шофьор шест години и като шофьор в бърза помощ -  четири години. Голяма част от трудовия му стаж е като военен в поделение 58219- Транспортни войски. В момента е пенсионер по болест, информира той.

21. Партия „Пряка демокрация“ издига като единствен кандидат Биляна Илиева.

22. Иван Антикаджиев е водач на листата на коалиция „Свободни избиратели“ в 11 МИР Ловеч и 23 МИР София. Ловешката листа е с шестима кандидати за депутати. Антикаджиев е на 70 години, зъболекар по образование, продължава да практикува професията си. Сред учредителите е на партия „Съюз на свободните демократи“, която е един от коалиционните партньори, съобщи водачът.

23. Александър Пръвчев е водач на листата от двама кандидати на партия „България на труда и разума“. Той е в бургаската листа на партията. Пръвчев е на 45 години, с висше икономическо образование от  Бургаски свободен университет. Работи като машинист в Български държавни железници, съобщи той.

24. Партия „КОЙ“ – Компетентност, отговорност и истина“ регистрира двама кандидати за народни представители. Водач е Ивайло Стефанов.

25. Пламен Александров е водач на листа от петима кандидати на коалиция „Русофили за България“. Той е на 57 години. Музикант е в Северняшки ансамбъл – Плевен. Водач на листата на коалицията и в Плевен. Областен председател на движение „Русофили“ за Плевен и заместник–председател на една от партиите в коалицията „Русофили за възраждане на Отечеството“, каза Александров.

26. Искрен Арабаджиев е водач на листа с осем кандидати за народни представители на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той е роден през 1991 г. в град Ловеч. Завършил е Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи” с немски език. След това е продължил обучението си в СУ „ Св. Климент Охридски“, където е получил бакалавърска степен по специалност „Икономика“ и магистърска степен по специалност „Счетоводство и одит“. Първите пет години от професионалния му опит е в сферата на счетоводството и данъците в различни международни компании. През 2020 г. се присъединява към публичния сектор като заместник-кмет в столичния район „Студентски“. След това последователно е народен представител в 47 -ото, 48 -ото и 49-ото Народно събрание, където отговаря за социалната политика на ПП „Продължаваме Промяната“, съобщиха от коалицията.

27. Христо Стоянов  за трети път е водач на листата на партия „Български възход“ в областния град. Партията издига седем кандидати за депутати от 11 МИР Ловеч. Стоянов е на 60 години. Завършил е Природо-математическата гимназия в Ловеч, от където е родом. Висшето си образование придобива в Лесотехническия университет със специалност „Екология“ и в Националната спортна академия в София. Към момента е председател на Обединен спортен клуб „Академик“ в София, съобщи Стоянов.

28. Коалиция „БСП - обединена левица“ регистрираха пълна листата с кандидати за депутати. Водач е Минчо Казанджиев. Той е роден на 6 май 1957 г. в Троян. Средно образование завършва в Техникум по автотранспорт - Плевен, със специалност "Икономика на автотранспорта". Магистър е от ВФСИ "Д. А. Ценов" - Свищов, със специалност "Счетоводна отчетност". Има следдипломна квалификация по държавен финансов контрол от ВИИ „Карл Маркс“ – Отделение за повишаване квалификацията на кадрите – София. След това е придобил още една следдипломна квалификация по маркетинг и мениджмънт на бизнеса – организация и планиране на маркетинговите проучвания в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. От 1983 до 1988 г. работи в Окръжния комитет на ДКМС в Ловеч. До 1993 г. е секретар и главен счетоводител в СБА - Ловеч. В "Тексимбанк" – Ловеч, започва работа през 1994 г., а от 1997 г. до ноември 2003 г. оглавява Сметната палата в Ловеч. Кмет на община Ловеч е от 2003 г. до 2015 г. От 2016 до 2021 г. е директор на банка в Ловеч. От януари 2022 г. е председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД. Общински съветник е в няколко общински съвета, съобщи Казанджиев.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили. 

/ТНП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:27 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация