Кандидатски листи - водачи - Разград

site.btaКои са водачите на листи в 18 МИР-Разград

Кои са водачите на листи в 18 МИР-Разград
Кои са водачите на листи в 18 МИР-Разград
БТА, Разград

Общо 107 кандидати за народни представители ще се борят за четирите депутатски мандата от 18-и Многомандатен избирателен район (МИР) - Разград на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Те са представители на 18 партии и 9 коалиции, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия в Разград Ивелина Игнатова. Тя посочи, че 77 от кандидатите са мъже, а 30 са жени. По думите й любопитен факт е, че най-младият и най-възрастният кандидат за народен представител от Разградска област са жени – на 22 и на 75 години. 

Пълните листи с по осем кандидати са четири –  Коалиция ГЕРБ-СДС, Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Коалиция "Алианс за права и свободи", Коалиция "БСП - Обединена левица" и Коалиция "Движение за права и свободи - Ново Начало". Със седем кандидати за депутати е Партия „Възраждане“, а с по шест са Партия "Величие" и Партия "Морал, единство, чест". Общо избирателните секции в региона са 191, като в 166 от тях ще се гласува машинно, каза още Игнатова.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на двучленната листа на Партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност - ДОСТ" е Зеки Исмаил. Той е на 48 години. Основното си образование е завършил в родното си село Смирненски, обл.Русе, а средното в СОДУ НЮВВАБ - гр. Шумен. Студент последен курс във Военна Академия ,,Георги. С.Раковски", специалност "Национална сигурност и отбрана". Занимава се с личен бизнес, каза за БТА Исмаил.

2. Водач на листата на Партия "Глас народен" е Михаил Русинов. Партията издига трима кандидати за депутати. Михаил Русинов е роден в Русе, на 10 февруари 1992 г. Завършил е "Компютърна техника и технологии". Работи аргончик (подраздел на видовете заваряне), информираха от пресцентъра на партията.

4. Водач на Партия "Величие" е Калин Тухлов. Партията издига шестима кандидати за депутати. Калин Тухлов е роден през 1986 г. в Разград. В родния си град завършва средното си образование в ПГИ "Робер Шуман" с профил "Машинна обработка на информация". Продължава висшето си образование във Варненския технически университет, специалност "Корабостроене и морска техника". Понастоящем работи като съдружник в компания, представляваща голяма куриерска фирма в България, по информация на сайта на партията.

5. Водач на листата на Партия „Булгари“ е Методи Бъчваров. Партията издига двама кандидати за депутати в региона. 

6. Водач на Коалиция "Моя страна България" е Стелиян Стефанов. Водачът на тричленната листа е на 47 г. Той е докторант, магистър и бакалавър по икономика. Изпълнителен директор е на „Хлебна мая - Русе (2005-2009 г.), управител на застрахователна компания Български имоти – офис Русе ( 2009-2012 г.) и управител на дружество за финансови и застрахователни дейности ( 2012-2024 г.), съобщи за БТА Стефанов.

7. Водач на листата на Партия „Има такъв народ“, която се състои от петима кандидати, е Тезджан Сабри. Той е роден през 1980 г. За БТА Тезджан Сабри заяви, че е завършил Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ в Разград, специалност „Биотехнологии“, а висшето си образование в Университета “Проф. д-р Асен Златаров”, специалност „Индустриален мениджмънт“. От 2011 г. живее във Великобритания, където има ресторантьорски бизнес. Учредител и директор е на българското неделно училище „Българче“, което има пет филиала във Великобритания. Координатор на ПП „Има такъв народ“ във Великобритания от 2021 г. досега. Областен координатор на партията за Разград.

8. Водач на листата на Коалиция "Движение за права и свободи - Ново Начало" е Севджан Съдкъев. Листата на коалицията е осемчленна. Севджан Съдкъев е роден на 1 април 1969 г., по образование е магистър по специалността „Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Съдкъев беше два мандата общински съветник в Общинския съвет в Разград. Повече от десет години е член на Контролния съвет на Агенцията за следприватизационния контрол. За близо месец беше областен управител на област Разград, съобщиха за БТА от предизборния му щаб.

9. Водач на листата на Партия "Бригада" е Юрий Дудински. Партията издига двама кандидати за депутати.

10. Водач на листата на Партия "Партия на зелените", която се състои от двама кандидати за депутати, е Борислав Даскалов. Той е предприемач. Завършил е Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия и дълги години е работил на летището в Добрич. Владее английски и руски език, по информация на партията.

11. Водач на листата на Партия „Правото“ е Силвия Николова. Партията издига двама кандидати за депутати. Силвия Цветанова Николова е на 41 години. Средното си образование е завършила в Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен. Висшето си образование е завършила в Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, специалност „Международни икономически отношения“. Има 21 години трудов стаж в сферата на здравеопазването и социалните помощи- технически помощни средства за инвалиди, съобщиха от партията.

12. Водач на листата на Партия „Възраждане“, която се състои от осем кандидати, е Касим Садък. Той е роден през 1991 г. в Кубрат, където живее и работи. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” – магистър по специалност „Право“. Специализирал е като законодателен сътрудник към Народното събрание по студентска програма. Работил е като помощник-нотариус в Кубрат до 2019 г. От края на 2019 г. работи като адвокат на свободна практика. Член е на Адвокатската колегия в Русе. Заклет преводач е от английски и турски език, съобщи за БТА водачът на листата.

13. Водач на Коалиция "Алианс за права и свободи", която е осемчленна, е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Той е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, сочи справка в сайта на Движението за права и свободи. Завършва философия в СУ „Климент Охридски”. Доктор е на философските науки. Бил е научен сътрудник в Института по философия към Българската академия на науките. Автор на редица научни статии в областта на философията. Учредител и председател на Движението за права и свободи (ДПС) от създаването му на 4 януари 1990 г. до днес. Избран е за депутат в 7-то Велико Народно събрание. Народен представител и председател на Парламентарната група в 36-то, 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. 

14. Водач на листата на Партия "Български национален съюз "Нова демокрация" е Наум Наумов. Листата е от четирима кандидати за депутати. Наум Наумов е роден през 1980 г. Завършва Техникум по машиностроене и електроника във Варна. Завършва висше образование в Технически университет – Варна, специалност „Технологично предприемачество и иновации“. От 2003 до 2007 е свързочник в Българската армия. Работи в сферата на възобновяеми източници на енергия. Завършва мрежова академия – CISCO във Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – Варна. Наум Наумов е член и председател на Политическа партия „Български национален съюз“ – Варна, сочи справка в сайта на Коалиция "Граждани за общината" - Варна. 

15. Водач на листата на Партия "Български съюз за директна демокрация" е Любен Ценов. Партията издига двама кандидати за депутати. 

16. Водач на двучленната листа на Коалиция "Синя България" е Йосиф Новаков. Той е роден на 11 ноември 1959 г. Завършил е Математическата гимназия в град Русе, а след това медицина във ВМИ – Плевен. Има специализации по вътрешни болести и ендоскопии в Медицинска академия – София, по информация на отдела "Справочна" на БТА.

17. Водач на листата на Партия "Морал, единство, чест" е Гергана Колева. Листата на партията е шестчленна. Гергана Колева е родена в Попово на 14 октомври 1973 г. Завършила е магистратура за инженер-агроном от ВСИ в Пловдив и по финансов мениджмънт в СА "Д. Ценов" в Свищов, каза тя. Работи като агроном повече от 27 години. Управител е на собствено дружество, земеделски производител е, по информация на Колева.

18. Водач на листата на Коалиция "ГЕРБ-СДС", която се състои от осем кандидати, е Делян Добрев. Той е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 и 49 НС. Председател е на Комисията по енергетика, член на Комисията по бюджет и финанси в 49-то НС. Владее английски език, съобщиха от партията.

19. Водач на Партия "Атака" е Стефан Бояджиев. Листата е от двама кандидати. 

20. Водач на листата на Партия „Народна партия "Истината и само истината" е Иван Маринов. Листата се състои от трима кандидати. Иван Маринов е роден на 28 януари 1976 г. Той е завършил Юридическия факултет на Русенския университет „А. Кънчев“. Член е на Адвокатска колегия - Русе,  Адвокатска кантора Маринови. Сътрудник във Фондация „Правна клиника” със съдействието на ABA CEELI (Американска адвокатска асоциация), по информация на партията.

21. Водач на листата на Партия „Пряка демокрация“, която се състои от двама кандидати, е Мирослав Станчев. Той е на 48 години. Има средно техническо образование. Станчев съобщи за БТА, че има 30 години опит в търговията и производството, като понастоящем е управител на фирма за огради и врати. Той е бивш двукратен шампион на България по автомобилизъм, а в момента е част от отбора на ветераните по плуване в Русе.

22. Водач на листата на Коалиция "Свободни избиратели" е Светослав Митев. Коалицията участва с четирима кандидати за депутати. Светослав Митев е роден през 1970 г. в Попово. Средното си образование завършва в родния си град в ССТ „Стоян Минев”, специалност техник – растениевъд. Отбил е военната си служба във Враца в поделение за гражданска защита, отговарящо при бедствия и аварии на „Химко” – Враца и АЕЦ Козлодуй. Завършил висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски” като хореограф – педагог и в ШУ „Черноризец Храбър” като магистър връзки с обществеността – PR - кризисен мениджмънт. Придобил е професионална квалификация в РУ „Ангел Кънчев”. Бил е председател на комисията за годишни технически прегледи към Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Работил е в сферата на селското стопанство, транспорта, туризма и изпълнителното изкуство, съобщиха от предизборния щаб на коалицията. 

23. Водач на листата на Партия "България на труда и разума" е Дончо Дончев. Листата е от двама кандидати за депутати. 

24. Водач на листата на Партия "КОЙ" - Компетентност, отговорност и истина" е Мадленa Пенчева-Кирчева. Листата на партията е тричленна. Мадлена Пенчева-Кирчева е родена през 1949 г. в Габрово. Живее от дете в София. Завършва магистратура, специалност „Икономика и организация на международния туризъм в Варненския университет. Има специалност „Счетоводство и контрол“ в УНСС. Работила е в Научния институт в Комитета по туризма. В културно-просветен център „В. Априлов“ към МОН. Преподавател е в гимназия по „Счетоводство и контрол“ в София. Била е член на СДС и общински съветник от СДС в периода 1991-1995 г., по информация на партията.

25. Водач на четиричленната листа на Коалиция "Русофили за България" е Валентин Григоров. Той е роден през 1963 г. в Русе. Живял е в Търговище, завършил е Първа гимназия, по-късно Школа за запасни офицери, изпратен в Харков. Разказа, че завършва там, работи в МРК „Хан Крум“. 2009 г. се завръща в България. Главен секретар е на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“, съобщи Григоров.

26. Водач на листата на Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" е Джипо Джипов. Листата е от осем кандидати за депутати. Джипо Джипов е на 37 години, изпълнителен директор на фирма МАТ. Завършил е Природоматематическата гимназия „Ак. Никола Обрешков“ в Разград и строително инженерство в Лондон. Роден и живее в Разград, семеен с три деца, подпомагащ спортни, възрожденски и граждански каузи. Демократ и общински съветник трети мандат, с ярко изявени управленски качества, умее бързо да взема решения, каза за БТА Джипо Джипов.

27. Водач на Партия "Български възход" е Сашо Евлогиев. Той е роден на 11 юни 1960 г. в Търговище. Завършва ВНВАУ „Г. Димитров“ в Шумен, специалност „Артилерия и противотанкови управляеми системи и комплекси“. По-късно Военна академия „Г. С. Раковски“ – София, командно щабен профил, разказа той. Защитава дисертационен труд и придобива научна степен „доктор“ в област „Сигурност и отбрана“. По-късно му е присъдено научно звание „доцент“, а през 2016 г. „професор“ в същата област. Бил е зам.-областен управител на област Шумен. Областен координатор на ПП „Български възход“ за областите Шумен и Търговище. Водач е на листата с кандидати за народни представители и в 30-МИР – Шумен, по информация на партията.

28. Водач на осемчленната листа на Коалиция "БСП - Обединена левица" в Разград е Драгомир Стойнев. Той е заместник-председател на 50-то Народно събрание на Р България и народен представител от Коалиция БСП за България, съобщиха за БТА от пресцентъра на партията в лудогорския град. Стойнев е роден през 1976 г. Вносител е на десетки социални и икономически законопроекти, бил е председател на Комисията по труда и социалната политика, на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, заместник-председател на Комисията по енергетика, ръководител на Постоянната делегация на НС в Евро-средиземноморската парламентарна асамблея, дългогодишен Председател на групата за приятелство България-Франция, ръководител на делегация в Парламентарната асамблея по франкофония. Министър е на икономиката и енергетиката (29.05.2013 г. – 06.08.2014 г.). Драгомир Стойнев е ръководил на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП. Той е един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката, социалната политика и енергетиката. Магистър е по икономически политики от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция. Бакалавър е по икономика от университета в Париж Х Нантер, Франция. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

 

/РЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:35 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация