Кандидатски листи- водачи- Смолян

site.btaКои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян

Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян
Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян
Снимка: БТА/ архив

Общо 27 листи на партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия в Смолян. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян Венета Русева. В изборната надпревара за 4-те мандата в 22-и избирателен район  в Смолян участват 111 кандидати. Сред тях са бивш заместник-министър, досегашни народни представители, бивш кандидат за президент, лекари, действащ кмет на община.

От регистрираните листи 19 са на партии и 8 на коалиции. Пет от партиите и коалициите са с пълни листи с по осем кандидати. Три партии – ПП „Бригада“, ПП „Пряка демокрация“ и ПП „Социалистическа партия "Български път“, са с по един кандидат.  

От кандидатите за народни представители 31 са жени и 80 – мъже. 

Районната избирателна комисия – Смолян отказа регистрация на коалиция от партии "Свободни избиратели“. Коалицията подаде по електронен път предложение за регистрация на кандидатска си листа в 18:11 часа на 24 септември. В рамките на деня РИК – Смолян взе решение да откаже регистрацията, тъй като предложението е подадено извън установения срок, определен с решение на ЦИК, който беше до 17:00 часа на 24 септември. Решението за отказ подлежи на оспорване в тридневен срок, добави Русева. 

Избирателите в Смолянска област са 95 748 по предварителни списъци за извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

1. Водач на листата на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) , която е от двама кандидати, е Нермин Местан.  Роден е през 1982 г. в Асеновград. Завършил е Техникум по дървообработване и  Аграрния университет в Пловдив. Занимава се с производство на мебели. Толерантност към всички хора е неговото основно послание в предизборната кампания, каза Нермин Местан пред БТА. 

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която е от двама кандидати, е Исмет Кехайов

3.  Водач на листата на Социалистическа партия „Български път“, която е от един кандидат, е Младен Стефанов. Роден е през 1983 г. в Пазарджик, живее в Пловдив. Завършил е „Публична администрация“ и „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски.  Работил е като управител в петролни фирми, сега се занимава със собствен бизнес, който е в сферата на производството. Стефанов представя като основен ангажимент от предизборната си програма подобряването на жизненият стандарт на българите. 

4. Водач на листата на партия "Величие" , която е от 8 кандидати, е Лариса  Савова.  Родена е на 27.05.1984 година в Чепеларе. Има висше образование - бакалавър по специалността „Приложна лингвистика“. Основател и собственик на издателска къща „Лара Инк“. До месец май 2024 година е работила като мениджър на полета и специалист по имиджа в авиокомпания „Емиратс“ в Дубай, ОАЕ.

5.  Водач на листата на партия “Булгари“, която е от двама кандидати, е Искра  Недева. Тя е спортист. Родена е в София и работи като инструктор по аеробика и фитнес от 1996 година. Собственик е на спортен клуб „Аеробика Недеви“. Отдадена е на спорта. Член е на Български съюз за физкултура и спорт.

6. Водач на листата на коалиция "Моя страна България", която е от 3 кандидати, е Стефан Кехайов.

7. Водач на листата на партия „Има такъв народ“, която е от петима кандидати, е Александър Вълчев. Той е роден 1973 година в Смолян. По професия е сценарист. Бил е народен представител в 45-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справката в сайта на Народното събрание. 

8. Водач на листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“  , която е от 8 кандидати, е Халил Летифов. Роден е през 1979 г. в Смолян. Бакалавър  е по „Стопанско управление” и   магистър по  „Психология на управлението”, дипломирал се през  2016 г. в  ПУ „Паисий Хилендарски", според информация от официалния сайт на ДПС. Завършил е Училище за политика – випуск 2007- 2008 г. Народен представител е  в 42-то,  от  44- то до  50-то  Народно събрание. 

9. Водач на листата на партия „Бригада“,  която е от един кандидат е Милийо Милев.

10. Водач на листата на „Партия на зелените“, която е от двама кандидати,  е Любомир Кьосев.   Той е на 41 г., завършил е Минно-геоложкия университет в София, според информация от „Партия на зелените“.  Работи в частния сектор.

11. Водач на листата на партия „Правото“ , която е от 3 кандидати, е Георги Гемов. Занимава се с ресторантьорство,  стопанисва хижа в Родопите. Работил е в областта на отбраната,  сега е пенсионер, според информация от предизборния екип на партията.

12. Водач на листата на партия "Възраждане", която е от шестима кандидати, е Ангел Георгиев. Той е на 36 години, родом от Видин, е видно от информация на официалния сайт на партията. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий“. През 2014 г. става един от учредителите на “Възраждане” и член на Организационния съвет, както и областен координатор на “Възраждане” за областите Пловдив и Смолян. Работи за редица големи компании, в аутсорсинг сферата, комуникационните системи и управлението на човешки ресурси и големи групи от хора. Георгиев е бил народен представител от парламентарната група на “Възраждане” в 47-то, 48 и 49-ото Народно събрание. 

13. Водач на листата на коалиция „Алианс за права и свободи“ , която е от 8 кандидати, е Хайри Садъков. Роден е през 1970 г. в гр. Златарица, обл. Велико Търново, според информация от официалния сайт на ДПС.  Магистър е по икономика, специалност „Икономика / Кръгова икономика”,  дипломиран във ВСУ „Черноризец Храбър”. В продължение на 6  мандата е народен представител от ДПС. 

14. Водач на листата на партия "Български национален съюз - Нова демокрация", която е от четирима кандидати, е Петър Виденов. Роден е 12 юли 1976 г. в Самоков, каза за БТА кандидатът за народен представител. Завършил е средно специално образование в родния град, специалност „Радио, телевизия и електроника“. Работи като технолог. 

15.  Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“, която е от двама кандидати,  е Георги Неделчев. Роден е през 1970 г. във Варна. Завършил е Техническия университет  в София, специалност „Радио и телевизия“.  Дипломира се  също с  магистратура „Международни икономически отношения“, както и със специалност „Право на интелектуалната собственост“ в Института за следдипломна квалификация към УНСС.  Работи като инженер-икономист. Българските граждани имат алтернатива и тя не е в онези партии, които им предлагат да заменят сегашните лица с други, заяви Неделчев пред БТА.  Според него алтернативата е смяна на политическата система и на системата на държавно управление. Има по-добра от тази  и тя  се практикува близо 180 г. в Европа, има от кого да се вземе пример, допълни водачът на листата.  

16. Водач на листата на коалиция „Синя България“, която е от 3 кандидати,  е Даница Иванова. Родена е в Смолян през 1968 г. Завършила е  Университета по библиотекознание и  информационни технологии (УниБИТ)– София. Работи като методист в Регионалната библиотека в Смолян. „Синя България“ е дясно-консервативен съюз, алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти, заяви пред БТА Даница Иванова. Според нея кандидатите от листата  са представители на хората,  които се гордеят с принадлежността си към християнската цивилизация и не приемат ценностния разпад на обществото ни.  „Синя България“ е изборът на личната свобода, пред държавната намеса и диктат, допълни Иванова. 

17. Водач на листата на партия „Морал единство чест“ , която е от 4 кандидати, е Борислав Петков. Роден е в Свищов, на 50 г. Живее в Пловдив. От близо 25 г. се занимава активно със земеделие. Бивш председател и учредител на Асоциацията на собствениците на земеделски земи. „Надявам се на позитивна предизборна кампания, аз ще водя такава, която да покаже на хората в Смолянски район, че може да има друг подход в държавата, изцяло насочен към гражданите “, заяви пред БТА Петков. Той допълни, че има ясна дългосрочна програма за сектор „Земеделие“, която ще бъде представена по време на кампанията.

18. Водач на листата на коалиция ГЕРБ – СДС, която е от 8 кандидати, е Николай Мелемов.  Роден е през 1963 г. в Смолян. Завършил е ветеринарна медицина в Харковския зооветеринарен институт (Украйна) и ВИПОНД, факултет „Национална сигурност“. Николай Мелемов е бивш народен представител от 41-то НС. Председател е на Асоциацията на родопските общини. От 2006 г. е областен ръководител на ПП ГЕРБ – Смолян, според информация от областната организация на партията.

19. Водач на листата на партия „Атака“, която е от четирима кандидати, е Димитър Керин. Роден е в Пловдив, на 51 г. Дипломиран  машинен инженер от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Бил е общински съветник в Община Пловдив.   Керин е бивш заместник областен управител на Пловдив в периода 2017 – 2021 г.  Председател е на „Атака“ в Пловдив. Работи като инженер-конструктор.

20.   Водач на листата на партия „Народна Партия „Истината и само истината“ е  Огнян  Симеонов. Роден е в София, на 49 г.  Като диетолог от  от 25 г.  се занимава със здравословно хранене. Съветвам хората как да подобрят здравето си, заяви Огнян Симеонов пред БТА. Той определя мисията на  партията да разкрива истини за политически процеси в страната, които остават скрити за обществото.

21. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която е от един кандидат, е Валери Ценков.

23. Водач на листата на партия „България на труда и разума“, която е от двама кандидати, е Милан Косаров.

24. Водач на листата на партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, която е от 3 кандидати, е Йоло Денев. Роден е през 1940 г. в с. Тлачене, обл. Враца. Завършил е аграрна икономика. Работил е като икономист, агроном, проектант. „От 34 г. съм по площадите, бит много пъти от полицията, в затвора съм лежал, написал съм над 90 книги – исторически, съвременни, стихосбирки, бунтовни и любовни песни, пиеси“, каза Йоло Денев пред БТА. Според него България е богата с блага и злато, а е най-бедната и гладуваща.  Йоло Денев се обявява за свикване на Велико народно събрание, „смяна на конституцията, оставка и да се забранят партиите“. 

25. Водач на листата на коалиция „Русофили за България“, която е от 6 кандидата, е Максим Тополов

26. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ , която е от 8 кандидати, е Михал Камбарев. Роден е през 1989 г. в Смолян. Михал Камбарев  е народен представител от ПП-ДБ от Смолянски район в 47-то и 48-то Народно събрание.  Преди да се ангажира с политика, е управлявал IT компания в областта на недвижимите имоти. Завършил е „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет, както и интензивна бизнес програма в колежа „Бабсън“ в Бостън. Бил е член на борда на директорите на Асоциация на българските лидери и предприемачи. В 47-ото НС бе председател на антикорупционната парламентарна комисия.

27. Водач на листата на партия „Български възход“  е Митко Димитров.  Роден  е в град Сливен през 1951 година. Средно образование завършва в родния град. Учил е в Москва в Институт за промишлена електроника, специалност „Кибернетика“. Работил е в руската столица 6 години. През 1996 г. се е кандидатирал за президент. Митко Димитров е поет и композитор. „Искам да обединя всички етноси в държавата,  да живеем в мир и да имаме бъдеще за децата, заяви Димитров пред БТА. 

28. Водач на листата на коалицията „БСП – Обединена левица“  , която е от 8 кандидати, е д-р Лидия  Чорбанова. Родена е през 1972 г. в Карлово.  Завършила е  Медицинския университет в Пловдив. Бакалавър по Политология и държавна администрация от факултета „Правни, икономически и политически науки” на National and Kapodistrian University of Athens, Атина, Гърция. Магистър по „Обществено здраве и здравен мениджмънт” в МУ – София и Магистър по „Юридическо прогнозиране и оценка на въздействието на регулациите“.  Защитила е докторска степен по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията в Медицинския университет в София, в областта на демографските политики в здравеопазването и майчиното и детско здраве. Има специализации по „Международни отношения и европейски науки” в National and Kapodistrian University of Athens и “Регионалната политика на ЕС и процеса на разширяване в Централна и Източна Европа” в “Pantios“ Institute for political and social sciences, Атина, Гърция. Д-р Чорбанова е била заместник-министър на здравеопазването и съветник на здравния министър с ресор създаване на Национална програма  „Опазване на майчиното и детско здраве“ и демографските политики в здравеопазването. Учacтвaлa e в cъвмecтни инициaтиви c нeпpaвитeлcтвeни opгaнизaции, ĸaмпaнии зa пpoмoция нa мaйчинoтo и дeтcĸoтo здpaвe.  

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/ТНП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:30 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация