Коалиция ГЕРБ – СДС – Прессъобщение

site.btaМанфред Вебер: Докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността

Манфред Вебер: Докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността
Манфред Вебер: Докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността

Знам, че ГЕРБ има над сто хиляди членове и съм впечатлен от Вашата сила и страст! Ние сме по-силни от всякога! Това каза президентът на Европейската народна партия Манфред Вебер по време на предизборното мероприятие на ГЕРБ в Античния театър в Пловдив. Той изрази своята увереност, че следващата неделя ГЕРБ ще спечели и парламентарните, и европейските избори. "Ние ще продължим да бъдем двигателят на Европа през следващите пет години! Докато другите само създават хаос, е ГЕРБ партията на опита и стабилността", подчерта Вебер.
По думите му Бойко Борисов е истински европейски лидер с доказан опит. 
"Под ръководството му  България се присъедини към Банковия съюз на ЕС, запази границите сигурни и постигна неимоверен икономически растеж. Ти даваш на България силен глас в ЕНП и в цяла Европа", обърна се Вебер към председателя на ГЕРБ.
Манфред Вебер отчете, че благодарение на доброто управление на средствата от ЕС в България бяха изградени не само големи инфраструктурни обекти като разширенията на софийското метро и автомагистрала „Тракия“, но също и домове за възрастни хора, училища и пътища в селските райони.

"ГЕРБ е истинската проевропейска партия в България. Не всяка партия може да твърди, че е управлявала България успешно. ГЕРБ може", категоричен беше той.
Президентът на ЕНП припомни, че когато е дошло време Мария Габриел да стане министър-председател, както беше договорено с партньорите от правителството, те нарушиха договорката. Те предадоха обещанието си за стабилност пред българските граждани, каза той.
Вебер предупреди, че пред смъртната опасност от крайната десница в България и Европа не можем да се допусне такава безотговорност. "ГЕРБ е единствената партия, която може да победи крайната десница и да осигури добро управление за България! Ето защо вие ще спечелите изборите", допълни той.
Манфред Вебер уточни, че при правителството на Бойко Борисов границите на България бяха сигурни и той беше един от първите лидери, които предупредиха Европа за неконтролираната миграция.
"Спомням си, че посетих границата между ЕС и Турция с Бойко преди пет години. И двамата знаехме, че Европа се нуждае от нова миграционна политика, която гарантира безопасността на нашите граждани, приема нуждаещите се, но също така затваря границите ни за заплахите. Това ни струваше много усилия. Борихме се срещу безотговорността на крайната десница и наивността на левицата", отчете Вебер и добави: "Сега Европа има пакт за миграцията, който защитава нашите граници, както и нови споразумения с Тунис и Египет за борба с трафикантите на хора.
Скъпи приятели, това е наш успех! Другите приказват, ние намираме решения!"
Президентът на Европейската народна партия предупреди, че  работата не е свършена. "През следващия мандат ще увеличим броя на служителите на Frontex на 30 000, за да защитим границите си. За да подсигурим границите си, трябва да направим още една крачка - и мисля, че ГЕРБ е единствената партия, която може да го направи: Необходимо ни е България и Румъния да станат пълноправни членки в Шенген! Това е добре за бизнеса, добре е за сигурността, добре е за Европа", каза още той.
В речта си Манфред Вебер спомена още, че трябва да се даде възможност на младите да останат близо до дома си и да направят родината си по-богата!
"И ние не искаме най-добрите студенти да напускат Европа и да ходят по Харвард или Оксфорд, а да създадат най-иновативните университети в Европейския съюз. Например, в нашата Европа студентите ще намерят най-добрите университети в Европа, като например в София и Пловдив. 
Трябва ни повече ГЕРБ, повече Мария Габриел в Европейския съюз", категоричен беше той.
Като най-важното предизвикателство, от което зависи бъдещето на Европа, Вебер определи сигурността.
"Вие, българите, добре познавате заплахата: Русия ви диша във врата, от другата страна на Черно море. Крайнодесните "Алтернатива за Германия" и "Възраждане" може да си мислят, че като са марионетки на Путин, той ще ги защитава. Събудете се! За да спрем Путин, трябва да му покажем, че сме силни, а не слаби", подчерта той.
"Скъпи Бойко, скъпа Мария, скъпи Росен, благодаря ви за лидерството за Европа и България! Скъпи приятели от ГЕРБ, благодарим ви, че сте партията на новите работни места, сигурността и Европа в България!

Заедно ще победим", завърши президентът на Европейската народна партия.

 

Реч на Манфред Вебер от Пловдив:

Скъпи Бойко,

Скъпа Мария,

Скъпа Урсула,

Скъпи Андрей,

Скъпи Росен,

Скъпи кмете, г-н Димитров,

Кандидати и приятели,

Здравейте, приятели! Здравей България!

Какво море от хора за ГЕРБ! Какво море от хора за ЕНП!

Знам, че ГЕРБ има над сто хиляди членове и съм впечатлен от Вашата сила и страст! Ние сме по-силни от всякога!

Скъпи Бойко, скъпа Мария, това множество не оставя никакво съмнение:

След седмица, следващата неделя, ГЕРБ ще спечели и парламентарните, и европейските избори!

След една седмица, следващата неделя, ЕНП ще спечели европейските избори!

Ние ще продължим да бъдем двигателят на Европа през следващите пет години!

Скъпи Бойко, докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността.

Ти, драги ми Бойко, си истински европейски лидер с доказан опит. Под твое ръководство България се присъедини към Банковия съюз на ЕС, запази границите сигурни и постигна неимоверен икономически растеж. Ти даваш на България силен глас в ЕНП и в цяла Европа.

Доброто управление означава също така да се използват регионалните и кохезионните фондове, за да се постигне растеж в България, и това е, което постигна ти, скъпи Бойко:

Благодарение на доброто управление на средствата от ЕС бяха изградени не само големи инфраструктурни обекти като разширенията на софийското метро и автомагистрала „Тракия“, но също и домове за възрастни хора, училища и пътища в селските райони;

Ти се стараеш всички българи, както в градовете, така и в селата, да усетят помощта от Европейския съюз!

Приятели, ГЕРБ е истинската проевропейска партия в България. 

Не всяка партия може да твърди, че е управлявала България успешно. ГЕРБ може!

Не всяка партия може да твърди, че винаги е била на страната на Европа. ГЕРБ може!

Не всяка партия може да твърди, че принадлежи към най-успешното политическо семейство в Европа. ГЕРБ може!

И когато казвам това, веднага ми идва на ум едно име:

Скъпа Мария, ти беше невероятен еврокомисар, ръководещ бъдещето на иновациите в Европа, и успешен външен министър, ръководещ глобалната роля на България. Гордея се, че си част от екипа на председателството на ЕНП!

Ти си ценена не само в България, но и в цяла Европа. Все още си спомням впечатлените лица на моите баварски колеги, когато дойде на една от нашите срещи, за да обясниш как трябва да дадем тласък на иновациите в Европа.

Скъпа Мария, когато дойде време ти да станеш министър-председател, както беше договорено с партньорите ви от правителството, те нарушиха договорката! Те предадоха обещанието си за стабилност пред българските граждани! Пред смъртната опасност от крайната десница в България и Европа не можем да допуснем такава безотговорност. ГЕРБ е единствената партия, която може да победи крайната десница и да осигури добро управление за България! Ето защо вие ще спечелите изборите!

Да вземем миграцията например.

При Бойко границите на България бяха сигурни и той беше един от първите лидери, които предупредиха Европа за неконтролираната миграция.

 Спомням си, че посетих границата между ЕС и Турция с Бойко преди пет години. И двамата знаехме, че Европа се нуждае от нова миграционна политика. Миграционна политика, която гарантира безопасността на нашите граждани, приема нуждаещите се, но също така затваря границите ни за заплахите. Защото нека бъдем ясни: Държавните власти решават кой да влезе в Европа, а не трафикантите! Това ни струваше много усилия. Борихме се срещу безотговорността на крайната десница и наивността на левицата. Сега Европа има пакт за миграцията, който защитава нашите граници, както и нови споразумения с Тунис и Египет за борба с трафикантите на хора.

Скъпи приятели, това е наш успех! Другите приказват, ние намираме решения!

Но работата не е свършена! През следващия мандат ще увеличим броя на служителите на Frontex на 30 000, за да защитим границите си!

• За да подсигурим границите си, трябва да направим още една крачка - и мисля, че ГЕРБ е единствената партия, която може да го направи: Необходимо ни е България и Румъния да станат пълноправни членки в Шенген! Това е добре за бизнеса, добре е за сигурността, добре е за Европа!

Миграцията обаче не е единственото предизвикателство, върху което трябва да се съсредоточим: искаме да превърнем изтичането на мозъци в привличане на мозъци.

Всеки път, когато млад човек напуска родината си, обществото се лишава от лекар, медицинска сестра, механик. Тези млади хора не създават семейство в България не защото не искат, а защото нямат средства. Трябва да дадем на младите хора всички възможности да останат близо до дома си, да направят родината си по-богата! И ние не искаме най-добрите студенти да напускат Европа и да ходят по Харвард или Оксфорд, а да създадат най-иновативните университети в Европейския съюз. Например, в нашата Европа студентите ще намерят най-добрите университети в Европа, като например в София и Пловдив. Трябва ни повече ГЕРБ, повече Мария Габриел в Европейския съюз. И накрая, най-важното предизвикателство, от което зависи бъдещето на Европа: сигурността.

Вие, българите, добре познавате заплахата: Русия ви диша във врата, от другата страна на Черно море. Крайнодесните "Алтернатива за Германия" и "Възраждане" може да си мислят, че като са марионетки на Путин, той ще ги защитава. Събудете се! За да спрем Путин, трябва да му покажем, че сме силни, а не слаби! Ето защо трябва да изградим Съюз за отбрана с:

▪ Отделен комисар, бюджет и истински единен пазар в областта на отбраната, където фирмите от ЕС могат да произвеждат и да създават иновации заедно;

▪ щит за противоракетна отбрана, който защитава нашето небе;

▪ кибербригада, която защитава нашите болници, фирми и критична инфраструктура от нови киберзаплахи.

И трябва да продължим да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, както направи и ГЕРБ, като организира доставки на въоръжения.

Скъпи приятели, ние имаме ясна визия, конкретни предложения и силен водещ кандидат, който да я подкрепи.

Гордея се с Урсула фон дер Лайен!

По време на своя мандат Урсула взе всички правилни решения за Европа: споразумение за Брекзит, европейска ваксина, европейско възстановяване, санкции срещу Русия!

Урсула фон дер Лайен ни държеше единни в кризата, изведе Европа напред и показа силата на лидерството на ЕНП! Ето защо тя ще бъде следващият председател на Европейската комисия.

Но както знаете, силата на ЕНП е не само в отделните хора, но и в нашия екипен дух. Затова искам да благодаря на нашия успешен български комисар Илиана Иванова, която се справя чудесно, за да направи Европа все по-иновативна! И бих искал да благодаря на нашата силна българска делегация в ЕНП, водена от моя скъп приятел Андрей Ковачев! Благодаря на всички евродепутати от ГЕРБ-СДС за успешната им работа: Асим, Андрей, Ева, Андрей, Емил, Александър. И успех на всички наши кандидати за Европейския парламент! Радвам се да видя, че Росен Желязков, водещият кандидат на ГЕРБ, е толкова опитен политик, важно е евродепутатите да внесат политически опит от своите страни в ЕП! Очаквам с нетърпение да Ви приветствам в нашата група!

Приятели, когато хората гласуват за ГЕРБ, те гласуват за ЕНП: Най-голямата група в Европейския парламент - ние оформяме всички важни решения;

Най-голямата партия в Европейския съвет - почти половината от министър-председателите и държавните глави са от ЕНП;

Партията на Урсула фон дер Лайен и Роберта Мецола,които ръководят европейските институции; Партията на Доналд Туск, която победи крайната десница в Полша! Партията с най-голям брой областни управители и кметове - и виждам много от тях тук днес: Благодаря ви за упоритата работа! Европа представлява нейните градове, селски райони и села точно толкова, колкото и нейните столици!

Скъпи Бойко, скъпа Мария, скъпи Росен, благодаря ви за лидерството за Европа и България! Скъпи приятели от ГЕРБ, благодарим ви, че сте партията на новите работни места, сигурността и Европа в България! Заедно ще победим!

/ВМ/

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:48 на 27.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация