site.btaИ в София се очаква да има карантинни хотели

SK 10:18:32 11-08-2021
IS1017SK.009
Стела Балтова - НС - изслушване

И в София се очаква да има карантинни хотели


София, 11 август /Екатерина Тотева, БТА/
Служебният министър на туризма Стела Балтова заяви по време на изслушване в НС, че първите резултати за възобновяване на жизнеспособността на сектора са налице. Тя повтори, че повече от 2,5 млн. туристи са пътували в страната от началото на летния сезон до момента.
Министърът информира депутати за предприетите от ведомството мерки в подкрепа на бизнеса, чиято работа е затруднена заради пандемията.
Сред мерките, които са свързани с подкрепа и възстановяване на жизнеспособността на сектора, министърът изтъкна насочените към позиционирането и запазването на България като "зелена зона" възможно най-дълго. Ако днес отворите картата на Re-open EU, България отново е "зелена зона", заяви министърът.
Тя напомни, че заедно със здравното ведомство е разработен здравен протокол за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през летния сезон и е създаден бюлетин с актуализирана информация. Със здравното министерство е подготвен и стикер за туристически обекти "100 процента ваксинирани", а първият вече е поставен в хотел к.к. "Албена". В мандата на служебния кабинет са разработени и указания за функциониране на местата за настаняване и заведения за хранене и са били определи първите карантинни хотели в к.к "Албена" и в Несебър. В момента сме в процес на договаряне на такива места, включително и тук в София, предвид прогнозите за развитието на епидемичната обстановка, каза министърът.



/ИС/



news.modal.header

news.modal.text

Към 18:25 на 27.09.2024 Новините от днес

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, Георги Глушков – служебен министър на младежта и спорта на република България и Весела Лечева – министър на младежта и спорта за периода август 2022 – юни 2023 г. прерязаха лентата на възобновения спортен комплекс в Чепеларе

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация