site.btaВладимир Зографски с два опита над изчислителната линия в трите си скока от първата официална тренировка на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин

OO 14:10:31 09-02-2022
IK1407OO.028
Пекин 2022 - Владимир Зографски

Владимир Зографски с два опита над изчислителната
линия в трите си скока от първата официална
тренировка на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин


Чжанцзякоу, 9 февруари (спец. кор. на БТА Димитър Вельов).
Владимир Зографски направи два опита над изчислителната линия от 125.0 метра в трите си скока от първата официална тренировка преди състезанието на голямата шанца на Олимпиадата в Пекин.
Зографски беше 21-и със 78.5 точки от 125.5 метра в първия си опит, а след това постигна 71.2 точки със 128.5 метра за 19-о място във втория.
Единствено в последния си трети пробен скок за деня той се представи по-слабо и с 56.3 точки от 119.5 метра се нареди 33-и.
Точкуването на опитите в официалните тренировки става на база постигнат метраж с компенсация за вятър и за стартова позиция, но без оценки за стил.
Зографски завърши 22-и в олимпийската надпревара на малката шанца в неделя.
Най-добър в първия тренировъчен скок и за деня беше Халвор Гранеруд (Норвегия) със 102.9 точки и 137.5 метра.
Носителят на Световната купа за миналия сезон Гранеруд се представи най-постоянно от всички, като записа съответно трето и второ място в следващите си два скока от по 133.0 метра.
Във втората проба Рьою Кобаяши (Япония), който стана олимпийски шампион на малката шанца в края на миналата седмица, оглави подреждането с 86.1 точки и 134.0 метра.
В третия опит лидер беше олимпийският вицешампион от малката шанца Мануел Фетнер (Австрия) с 81.8 точки и 133.0 метра.
Още три тренировъчни скока предстоят утре след 18:00 часа местно време (13:00 часа българско време), на 11 февруари в 19:00 часа (13:00) е квалификацията, а ден по-късно също в 19:00 часа стартира основното състезание.

(ДВ)
/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:26 на 27.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация