site.btaЛиндвик спечели олимпийската титла по ски скок на голямата шанца в Пекин

OO 15:01:31 12-02-2022
IK1458OO.020
Пекин 2022 - Ски скок

Линдвик спечели
олимпийската титла по
ски скок на голямата шанца в Пекин


Чжанцзякоу, 12 февруари (спец. кор. на БТА Димитър Вельов).
Норвежецът Мариус Линдвик спечели титлата по ски скок на голямата шанца на Олимпийските игри в Пекин.
23-годишният Линдвик завърши с 296.1 точки, с което заслужи първо злато в кариерата си от голям шампионат.
Той беше втори след първите опити със 140.5 метра, но във вторите направи най-дълъг скок от 140.0 метра, което му донесе победата.
Втори с 292.8 точки завърши японецът Рьою Кобаяши и си осигури втори медал от Игрите.
Кобаяши, който миналата неделя триумфира на малката шанца, беше лидер след първите скокове със 142.0 метра, но във втория си опит постигна 138.0 метра, което се оказа недостатъчно за нов успех.
С бронза се окичи германецът Карл Гайгер с 281.3 точки след два скока от по 138.0 метра.
Защитаващият титлата си от Пьончан 2018 Камил Стох (Полша) остана четвърти с 277.2 точки (137.5 и 133.5).
Световният шампион Щефан Крафт (Австрия) се представи разочароващо и завърши на 13-о място с 264.1 точки (131.5 и 136.5 метра).
Българинът Владимир Зографски завърши на 38-о място.
Зографски се приземи на 125.0 метра и с получените 112.5 метра не успя да влезе сред първите 30, които продължиха борбата за отличията във втория скок.
Българинът остана на три позиции зад най-доброто си класиране на голяма шанца на зимни Игри в Пьончан 2018, където се нареди 35-и.

ски скок, голяма шанца, мъже:
1. Мариус Линдвик (Норвегия) - 296.1 точки (140.5 метра в първия скок и 140.0 метра във втория скок)
2. Рьою Кобаяши (Япония) - 292.8 (142.0 и 138.0)
3. Карл Гайгер (Германия) - 281.3 (138.0 и 138.0)
- - -
38. Владимир Зографски (България) - 112.5 (125.0)

(ДВ)
/ИК/



news.modal.header

news.modal.text

Към 21:38 на 02.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация