site.btaАджерпрес: Традиционни продукти като бабик и трюфел закуска ще бъдат представени на панаира Слоу фууд в Торино

Аджерпрес: Традиционни продукти като бабик и трюфел закуска ще бъдат представени на панаира Слоу фууд в Торино
Аджерпрес: Традиционни продукти като бабик и трюфел закуска ще бъдат представени на панаира Слоу фууд в Торино
Снимка: Аджерпрес

Организацията „Слоу фууд Бузъу“ (Slow Food Buzau) ще представи Румъния на тазгодишното издание на най-големия специализиран панаир – "Тера Мадре" (Terra Madre), който ще се проведе в Торино, Италия, в края на септември, предаде специално за БТА агенция Аджерпрес.

„Слоу фууд Бузъу“ съобщи в петък, че ще бъде представена на събитието с щанд, където ще могат да бъдат намерени традиционни румънски продукти като бабик (традиционен румънски салам, сушена наденица, произхождаща от окръг Бузъу), трюфел закуска (зеленчукова разядка, направена основно от печени патладжани и червени чушки) и крафт бира.

Събитието ще се проведе между 26 и 30 септември и събира участници от всички краища на света. Популяризирана като алтернатива на бързото хранене (фаст фууд), концепцията за бавно хранене (слоу фууд) насърчава запазването на традиционната и регионална кухня и отглеждането на растения, семена и животни, характерни за местната екосистема.

„Слоу фууд Бузъу" ще има общ щанд, където ще бъдат представени продуктите и услугите на нейните членове. На щанда посетителите ще могат да открият традиционни продукти като бабик, но и иновативни продукти от Бузъу, включително медовина, крафт бира или трюфел закуска. В допълнение, ще има дегустации на вино от Дялу Маре. Важен момент ще бъде представянето на Бузъу като дестинация за бавен туризъм, с акцент върху комбинацията от планински туризъм, колоездене и дегустации на кулинарни продукти в Бузъу ленд глобален геопарк на ЮНЕСКО и в региона Дялу Маре“, посочва организацията.

По случай кулинарния панаир, провеждащ се в Италия, румънците от диаспората ще имат възможност да дегустират някои традиционни румънски продукти.

„Целта е да се привлекат международни туристи в Бузъу, да им се предложи автентично и устойчиво преживяване. Специално се обръщаме и към румънската диаспора и ги каним да преоткрият вкусовете и традициите от дома…“, каза Торстен Киршнер, говорителят на „Слоу фууд Бузъу“.

„Слоу фууд Бузъу“ е инициатива посветена на популяризирането на местни продукти, кулинарни продукти и устойчив туризъм в окръг Бузъу.

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)   

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:34 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация