site.btaОБНОВЕНА Юрген Клоп става директор по футболните въпроси в Ред Бул, потвърдиха от компанията

Юрген Клоп става директор по футболните въпроси в Ред Бул, потвърдиха от компанията
Юрген Клоп става директор по футболните въпроси в Ред Бул, потвърдиха от компанията
AP Photo/Jon Super

Германският специалист Юрген Клоп ще заеме поста директор по футболните въпроси в "Ред Бул", потвърдиха от компанията.

57-годишният германец ще отговаря за стратегията за развитие на контролираните от компанията клубове РБ Лайпциг, Залцбург, Ню Йорк Ред Булс и други франчайз отбори. Клоп ще започне работа на 1 януари 2025 г.

Клоп ще има и опцията да прекрати дългосрочния си договор, ако получи покана да стане старши треньор на германския национален отбор.

Клоп напусна Ливърпул през лятото, който водеше от октомври 2015 г. С мърсисайдци той спечели шампионата, ФА Къп и Суперкупата, Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА веднъж, а също така спечели два пъти Купата на английската лига.

"След почти 25 години край тъчлинията не мога да бъда по-развълнуван да се включа в проект като този“, каза в изявление Клоп.

"Ролята може да се е променила, но моята страст към футбола и хората, които правят играта такава, каквато е, остава същата", добави треньорът.

Клоп няма да участва в оперативните дела на притежаваните от Ред Бул клубове в Германия, САЩ, Бразилия и Австрия, съобщиха от компанията.

"Той ще осигури стратегическа визия, подкрепяйки отделните спортни директори в напредъка на философията на Ред Бул“, казаха от компанията.

Клоп също ще подкрепи глобалното скаутско звено на организацията и ще допринесе за обучението и развитието на треньорите.

"Виждам ролята си основно като наставник на треньорите и ръководството на клубовете на Ред Булl, но в крайна сметка аз съм част от организация, която е уникална, иновативна и гледаща напред. Както казах, това не може да ме вълнува повече“, Клоп каза.

 

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:39 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация