site.btaЯник Синер и Иржи Лехечка ще играят един срещу друг на четвъртфиналите на турнира по тенис в Пекин

Яник Синер и Иржи Лехечка ще играят един срещу друг на четвъртфиналите на турнира по тенис в Пекин
Яник Синер и Иржи Лехечка ще играят един срещу друг на четвъртфиналите на турнира по тенис в Пекин
снимка: AP Photo/Ng Han Guan

Водачът в световната ранглиста по тенис Яник Синер (Италия) се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Пекин (Китай) от сериите АТП 500 с награден фонд от 3.9 милиона долара.

Поставеният под номер 1 в схемата Синер се наложи във втория кръг над руснака Роман Сафиулин след обрат с 3:6, 6:2, 6:3 за два часа и 22 минути игра.

Италианецът изостана с 0:3 и 2:5 в първия сет преди да го загуби с 3:6. Във втората част той подобри играта си и с два пробива стигна до 6:2, за да изравни резултата в сетовете. Началото на третия бе добро за Яник Синер, който взе аванс от 3:0 и го задържа до победното 6:3 при втория си мачбол.

По време на мача стана ясно, че Световната антидопингова агенция е обжалвала пред Спортния арбитражен съд решението на независим трибунал да оправдае италианския тенисист, след като е дал два положителни допинг теста.

Съперник на Синер на четвъртфиналите ще бъде Иржи Лехечка (Чехия), който отстрани испанеца Роберто Баутиста-Агут също след обрат с 3:6, 6:2, 6:1. Двубоят продължи час и 42 минути.

Място на четвъртфиналите намери и италианецът Флавио Коболи. Той надигра във втория кръг Павел Котов от Русия с 6:4, 6:4 и очаква противника си от срещата между третия поставен Даниил Медведев (Русия) и французина Адриан Манарино, която предстои по-късно днес.

/КМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:12 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация