site.btaМинистър Динкова каза, че подкрепя бизнеса за продължаване на намалената ставка от 9 на сто ДДС

Министърът на туризма Зарица Динкова каза в Самоков, че перспективата за зимния сезон за момента е положителна и бизнесът е обнадежден от записванията. Тя посочи, че през миналата година е имало ръст от 13 на сто спрямо предпандемичната 2019 година.

Министърът каза още, че очакванията са за силен зимен сезон. 

Зарица Динкова коментира и темата за продължаване на мярката за намалената ставка на ДДС за бизнеса.

"Още от самото начало, когато стана ясно, че имаме проблем с позицията на Комисията, аз застанах твърдо за защита на 9 процента за бизнеса. С моя екип влязохме незабавно в контакт с Министерството на финансите", каза тя.

Министърът посочи, че са влезли веднага в контакт и с бизнеса, "за да можем да намерим най-добрите аргументи".

По думите й не е имало уикенди, през които да не са се водили преговори, за да запазят по-ниската ставка.

"Спекулира се относно моята позиция, но аз смятам, че работата не се върши с фейсбук статуси или размяна на позиции. Политика се прави с действия не във фейсбук. Именно това направихме в този случай“, посочи още министър Динкова.

Или ще имаме публична позиция, или ще имаме деветте процента. Понякога е нужна мека дипломация, преговори, за да постигнем нужния резултат, каза тя.

Министър Динкова е в Самоков за участие във форум "БГ ТУРИЗЪМ - ЗИМА 2023/2024", който се провежда в момента в художествената галерия "Проф. Васил Захариев" в града.

Дискусията е организирана от Българската телеграфна агенция (БТА). Това е четвъртото издание от инициативата на БТА за форуми, които се провеждат два пъти всяка година в началото на летния и зимния туристически сезони за обсъждане на посланията при представянето на туризма в България през предстоящия сезон с представители на държавни и общински институции, туристическия бизнес, неправителствени организации, учени и експерти.

 

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:31 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация