site.btaДребни земеделци и предприемачи се събират в Опака за обсъждане на възможностите за развитие на бизнеса в общината

Дребни земеделци и предприемачи се събират в Опака за обсъждане на възможностите за развитие на бизнеса в общината
Дребни земеделци и предприемачи се събират в Опака за обсъждане на възможностите за развитие на бизнеса в общината
Снимка: Кореспондент на БТА в Търговище Боряна Димитрова/Архив

Иновации и възможности за развитие на бизнеса в общината ще обсъждат тази вечер в Опака. Инициатор на форума, чиято тема е „Опака към бъдещето“, е Сдружение „Севери“, съобщи за БТА председателят му Мирослав Георгиев. Идеята е подкрепена и от Джошкун Феимов от Управителния съвет на сдружението и директор на Основно училище „Алеко Константинов“.

В срещата ще участват дребни земеделски производители и предприемачи от региона. „Нашият край има нужда от развитие. Родени сме тук и милеем за него. Убедени сме, че има потенциал. Има хора, развиващи бизнес, които имат нужда да им се дадат допълнителни насоки“, мотивира инициирането на форума Георгиев.

Ще бъде представена презентация на тема възможности за развитие на региона. Гост-лектор ще е Георги Камов - бизнес консултант с опит в иновациите в компании, държавни институции и неправителствени организации. Той ще очертае възможности за развитие на общината и ще даде конкретни примери как това се случва на практика и в сътрудничество с хора, които искат да създадат промяна. 

Община Опака е разположена на 180 – 200 м надморска височина в североизточната част на страната и заема крайната северозападна част на Търговищка област. Територията на общината е 156 кв.м., в състава ѝ влизат шест населени места. На територията на общината преобладават излужени черноземи, сиво-кафяви горски и алувиално-ливадни почви. В региона се отглеждат трайни насаждения – предимно масиви от малини. В отделни населени места работят малки цехове за производство на мебели, показва справка на БТА. 

 

 

 

/БИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:29 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация