site.btaИталианска компания за преработка на плодове търси сътрудничество с производители в Ямболско

Италианска компания за преработка на плодове търси сътрудничество с производители в Ямболско
Италианска компания за преработка на плодове търси сътрудничество с производители в Ямболско
Възможностите за партньорство с местни производители са обсъдени между кмета на Ямбол Валентин Ревански и Микеле Санторели (дясно), снимка: Община Ямбол

Италианска компания за преработка на плодове търси сътрудничество с производители в Ямбол и региона. Интересът е насочен към производители на череши, сини сливи и лешникови култури.

Възможностите за партньорство с местни производители са обсъдени на среща между кмета на Ямбол Валентин Ревански и Микеле Санторели - един от собствениците на семейната компания, съобщават от общинския пресцентър.

Компанията е един от най-големите преработватели на череши в Европа, като основното ѝ производство е позиционирано у нас. Недостигът на череши в Италия, Испания и Франция е причината да потърсят пазар в България през 1991 г., разказва Микеле Санторели.

"Вярваме, че Ямбол и неговите земеделски производители разполагат с огромен потенциал. С нашата подкрепа и опит можем заедно да постигнем високи стандарти в производството и да отговорим на изискванията на все по-претенциозните пазари", посочва още той.

На производителите в Ямболско фирмата предлага доставка на разсад, професионални агрономски услуги, анализ и подобрение на почвите, обучения за прилагане на най-добри практики в отглеждането на плодове и сключване на дългосрочен договор за изкупуване на продукцията.

Кметът на Ямбол подчерта, че инициативата би могла не само да увеличи производството и да повиши качеството на местната продукция, но и да способства за икономическото развитие на региона в цялост.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:34 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация