site.btaТракийски университет - Стара Загора започва от есента изнесено обучение в Свиленград

Тракийски университет - Стара Загора започва от есента изнесено обучение в Свиленград
Тракийски университет - Стара Загора започва от есента изнесено обучение в Свиленград
Снимка: Община Свиленград

В Свиленград от тази есен  ще има възможност за продължаващо обучение след гимназиалния етап на място, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Български и чуждестранни студенти ще могат да учат висше образование чрез изнесено обучение в града, което ще осигури Тракийски университет - Стара Загора. Проведени са работни срещи между ръководствата на общината и университета и е договорено подписване на споразумение за сътрудничество, стана ясно днес.

През учебната 2024-2025 година в Свиленград  ще се обучават студенти в специалностите„Зооинженерство“, „Екология и опазване на околната среда“, „Агрономство“ и „Аграрно инженерство“ към Аграрния факултет. В  професионално направление „Икономика” към Стопанския факултет възможностите за обучение са в специалностите: „Аграрна икономика и търговия“, „Регионална икономика и управление“ и „Местни финанси“. 

Кандидатите за прием за предстоящата учебна година подават документите си в срок до 15 август 2024 г. в общинската администрация в Свиленград.

При увеличаване на интереса от следващата година ще бъдат добавени и още нови специалности, сред които и медицински, уточниха от общинската пресслужба.

От тази година община Свиленград вече изпълнява програмата си за финансиране на стипендианти в медицински специалности, редовно обучение. През април бяха подписани първите договори. За програмата са заделени 2 000 лева от бюджета на общината

Финансовото подпомагане е по инициатива на общинското ръководство и с решение на Общинския съвет, който прие Правилник за условията и реда за отпускане на стипендии на студенти от общината, обучаващи се в професионални направления "Медицина" и "Здравни грижи".

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:41 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация