site.btaНаградиха победителите в конкурса "Баш Винар" във Велики Преслав

Наградиха победителите в конкурса "Баш Винар" във Велики Преслав
Наградиха победителите в конкурса "Баш Винар" във Велики Преслав
Наградиха победителите в конкурса "Баш винар". Снимка: Община Велики Преслав.

Наградиха победителите в конкурса "Баш Винар" във Велики Преслав, съобщи Павлина Димитрова - главен специалист "Връзки с обществеността" в община Велики Преслав.

Събитието започна със сцена "Дегустатори", по сценарий на Румен Райков и режисура на Мариана Райкова, с участието на самодейците Минчо Минчев и Георги Белитов. Танцьори от Танцова формация "Любе ле", с ръководител Боян Радушев представиха празнични хора. Песни изпълни пред публика Женската фолклорна група "Болярка", с ръководител Венелин Борисов, към Народно читалище "Развитие-1874", добави Димитрова.

"Винекс Преслав" АД предостави вино за почерпка на празнуващите в центъра на града. Професионална дегустационна комисия оцени всички общо 22 проби вина в конкурса "Баш Винар".

В категория "Червено Вино" наградените са: Стефан Стефанов, Георги Георгиев, Мартин Драгнев и Марин Маринов. В категория "Бяло вино" наградените са: Станимир Стоев, Фахредин Назифов, Стефан Стефанов и Мартин Методиев. В категория "Розе" сред получените проби е отличено с награда само едно вино - сунгурларски мискет на Николай Николаев, допълни Димитрова.

Както БТА съобщи, литургия, водосвет, зарязване на лозята, награждаване на баш винари и празничен концерт бяха включени в програмата за 14 февруари във Велики Преслав. В община Нови пазар също са организирани празници за Трифон Зарезан. Областният управител на Шумен Катя Иванова участва в ритуално зарязване на лозята край Смядово. 

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:42 на 22.02.2025 Новините от днес

Високо ценя приноса на българската адвокатура за развитието на правовата държава и усилията за по-добро функциониране на съдебната система, заяви председателят на парламента Наталия Киселова пред делегатите на Общото събрание на адвокатите от страната

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация