site.btaПроизводители на плодове и зеленчуци ще очертаят актуалните проблеми на сектора по време на Третата си национална среща в Пловдив днес

Производители на плодове и зеленчуци ще очертаят актуалните проблеми на сектора по време на Третата си национална среща в Пловдив днес
Производители на плодове и зеленчуци ще очертаят актуалните проблеми на сектора по време на Третата си национална среща в Пловдив днес
Снимка: Кореспондент на БТА в Пловдив Ирина Шопова, архив

Третата национална среща на производителите на плодове и зеленчуци ще се проведе днес в "Гранд Хотел Пловдив", съобщиха организаторите от Браншова Камара "Плодове и Зеленчуци" (БКПЗ). Събитието ще започне в 10:00 ч., а програмата предвижда три панела с лекции и дискусии, които ще продължат през деня.

Основната тема на срещата ще бъде представянето на "Национална програма на БКПЗ за развитие на сектор "Плодове и зеленчуци“ 2025-2035". По време на форума ще бъдат обсъдени актуалните предизвикателства пред развитието на сектора и възможните решения за тяхното преодоляване.

Цел на събитието е да бъде представена нова визия за бъдещето на сектора. Поканени да вземат участие във форум са Георги Тахов, министър на земеделието и храните, Борислав Гуцанов, министър на труда и социалната политика, Иван Иванов, министър на регионалното развитие и благоустройството, Манол Генов, министър на околната среда и водите, Мартин Дановски, заместник-министър на иновациите и растежа, както и множество представители на бранша. 

"Техният опит и знания ще бъдат безценни за формулирането на ефективни стратегии и политики за развитието на сектора "Плодове и зеленчуци“. Нашата мисия е да превърнем България в "Зелената градина на Европа", като създадем устойчиви условия за развитие и растеж на сектора", казват организаторите. 
 
Пълната програма на събитието е обявена на официалния сайт на Националната браншова камара "Пловдове и зеленчуци".

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:35 на 27.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация