site.btaНационална конференция на тема "Иновации в хранително-вкусовата промишленост - проблеми и перспективи" ще се проведе в Пловдив

Национална конференция на тема "Иновации в хранително-вкусовата промишленост - проблеми и перспективи" ще се проведе в Пловдив
Национална конференция на тема "Иновации в хранително-вкусовата промишленост - проблеми и перспективи" ще се проведе в Пловдив
Снимка: Кореспондент на БТА в Пловдив Боян Ботев, архив

Седемнадесета Национална младежка научно-практическа конференция с международно участие "Иновации в хранително-вкусовата промишленост - проблеми и перспективи" ще се проведе на 29 октомври в зала "България" на Университета по хранителни технологии в Пловдив. За събитието съобщиха организаторите от Съюза по хранителна промишленост.

Конференцията има за цел да запознае участниците с актуалните проблеми, свързани с най-новите изисквания към производителите на храни, напитки, добавки, машини и др. В рамките на събитието ще бъдат представени нови продукти и технологии от хранителния бранш и ще бъде проведена дискусия по всички въпроси, вълнуващи производителите.

Част от темите, които ще бъдат обсъдени, са: основните тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия; иновации в опаковките на храните; възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти; финансиране и субсидиране на иновационни проекти и други. За лектори на Конференцията са поканени водещи експерти и специалисти от ведомства и институти в страната по посочените и още актуални теми.

В събитието могат да се включат млади научни работници и специалисти от хранително-вкусовата промишленост, студенти, докторанти, собственици на фирми, управители, производствени и търговски директори на предприятия, специалисти от производствени отдели, търговци на едро и дребно и други.

Конференцията се организира от Съюза по хранителна промишленост и Федерацията на научно-техническите съюзи в България съвместно с Университета по хранителни технологии и със съдействието на Съюза на изобретателите в България.

БТА припомня, че в края на месец май Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив бе домакин на международен симпозиум за храната на бъдещето. В него участваха около 150 специалисти, а основното им послание беше храната на бъдещето да бъде безопасна не само за потребителите, но и за планетата.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:46 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация