site.btaРангел Бизюрев, издирван за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, ще бъде предаден на съдебните власти у нас на 20 март

Рангел Бизюрев, издирван за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, ще бъде предаден на съдебните власти у нас на 20 март
Рангел Бизюрев, издирван за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, ще бъде предаден на съдебните власти у нас на 20 март
Снимка: Боян Ботев/БТА (архив)

В изпълнение на европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура - Пловдив до съдебните власти в Дания, на 20 март на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на Летище София от екип на Главната дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието, съобщиха от държавното обвинение.

Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура - Пловдив за това, че на 20 юли миналата година с. Цалапица, област Пловдив, умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември миналата година е задържан в Дания. Тамошните власти го предават на България след решения на две съдебни инстанции – Градски и Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно. 

След привеждането на обвиняемия Бизюрев в сектор „Арести“, Окръжната прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

В Районен съд - Пловдив започна съдебният процес срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев. Магистратите решиха делото да се гледа по общия ред, а не както искаше защитата на братята по съкратената процедура. Следващото заседание е на 26 март.

Жители на селото направиха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с настояване за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая. 

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:30 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация