site.btaБургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" премина успешна акредитация и вече може да обучава до 6600 студенти

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" премина успешна акредитация и вече може да обучава до 6600 студенти
Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" премина успешна акредитация и вече може да обучава до 6600 студенти
Ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бозов. Снимка: Христо Стефанов/ БТА

Бургаският държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров" получи висока оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация, което му позволява значително да разшири потенциала си. Това съобщи ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бозов.

Новата институционална акредитация е за срок от 6 години. Различното при нея е, че ни дава право да обучаваме до 6600 студенти, което е приблизително два пъти повече от сега. Това е успех за нас и ни дава силен тласък в следващите години да работим не само за увеличаване на броя на студентите в съществуващите специалности, но и да разкрием нови, а също и да привличаме студенти от чужбина, заяви проф. Бозов. Той сподели, че още от тази година университетът въвежда няколко нови специалности. 

Сред тях са "Управление на здравни грижи" във Факултета по общественото здраве и здравни грижи; "Туризъм и здравословно хранене", "Туризъм и предприемачество",  "Мениджмънт на хотели и ресторант" в Колежа по туризъм и "Киберсигурност: технологии във финансовата сфера" във Факултета по технически науки. Освен тях въвеждаме и още една специалност, свързана със зелените технологии, във Факултета по природни науки, както и три нови специалности във Факултета по обществени науки, насочени към обучение на учители, които да работят с деца със специални образователни потребности", добави проф. Бозов.

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" е най-големият държавен университет в Югоизточна България. Той приема студенти по 143 специалности в 18 професионални направления.

/ТС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:05 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация