site.btaНад 30 готвачи се събират в Монтана за кулинарния фестивал на народната кухня „Бабина душица“
Над 30 готвачи от цялата страна ще се съберат в Монтана на 22 юни на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, съобщиха от общината в Монтана.
Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана „Свети Дух“. Той ще се състои в Градската градина в Монтана, като участниците ще готвят на открито и ще използват топлината на жив огън и някогашни печки на дърва, а също и някогашни съдове, в каквито са готвели предците ни.
Във фестивала ще се включат известни местни готвачи и автори на кулинарни книги, като Цветан Дончев – Дедо Скръц от Враца, Георги Костодинов от Чипровци, проф. Николай Палашев, Еми Цветкова, Силвия Томова и т.н., както и майстори на местни гозби от изцяло натурални продукти.
Фестивалът „Бабина душица“ е кръстен на мащерката, която в Северозападна България наричат бабина душица. Мащерката се използва в почти всяко ястие в българския северозапад, съобщи за БТА местният готвач и специалист по турлашката кухня Ели Лозанова.
/БИ/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
news.modal.header
news.modal.text