site.btaМузеят на фотографията очаква кандидати за участие в конкурса на Седмия салон на казанлъшките фотографи

Музеят на фотографията очаква кандидати за участие в конкурса на Седмия салон на казанлъшките фотографи
Музеят на фотографията очаква кандидати за участие в конкурса на Седмия салон на казанлъшките фотографи
Снимка: Музей на фотографията

Срокът за изпращане на творбите за Седмия салон на казанлъшките фотографи е 15 ноември, съобщават на официалната си фейсбук страница организаторите от Музея на фотографията. Салонът ще бъде открит на 12 декември. 

Председател на журито тази година ще бъде фотографът и художник Александър Иванов, а в състава влизат Желиян Николов, Йонко Русев, Катя Христова, Пламен Петков, Стефан Димов, Юрий Трейман, както и представител на Община Казанлък. 

В салона могат да участват както професионални фотографи, така и любители от Казанлък и другите населени места в общината. Няма ограничения във възрастта, както и в темата на фотографиите и в годината, в която са заснети. Творбите могат да бъдат цветни, монохромни или черно-бели, а всеки автор може да участва с до три дигитални файла. Журито решава кои творби ще останат във финалната селекция, а до приключване на оценяването авторите остават анонимни, посочват от културния институт. И тази година салонът е с конкурсен характер. 

Творбите, включени в изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията, напомнят още организаторите. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват уменията на автора за работа с фотообработващи програми, затова не се допускат грубо ретуширани снимки или фотоколажи. Всички технически изисквания към фотографиите могат да бъдат намерени на официалната страница на музея.

БТА припомня, че победител в Шестия салон на казанлъшките фотографи стана Тодор Тилев. На второ място журито класира Светлозар Симеонов, а на трето – Станка Петрова. 

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:28 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация