site.btaОт старите пшеници, съхранявани в генни банки, може да се произвежда добруджански хляб със сертификат, смята селекционер

От старите пшеници, съхранявани в генни банки, може да се произвежда добруджански хляб със сертификат, смята селекционер
От старите пшеници, съхранявани в генни банки, може да се произвежда добруджански хляб със сертификат, смята селекционер
Ученият апелира стопаните да възродят старата селекция
Стари български пшеници,съхранявани вече само в генни банки, имат потенциал за производството на традиционен добруджански хляб, който да получи географско означение за произход, заяви селекционерът д-р Христо Стоянов от Добруджанския земеделски институт на форум по международен проект в Добрич. Институции от България, Гърция, Румъния, Украйна, Молдова, сред които е и Висшето училище по мениджмънт, популяризират с подкрепата на оперативна програма на Европейския съюз традиционни селскостопански продукти и храни, произвеждани в Черноморския регион.

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/ЛМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:24 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация