site.btaОбщина Каварна ще се включи в обучение на служители за намаляване на разхищението на храна

Община Каварна ще се включи в обучение на служители за намаляване на разхищението на храна
Община Каварна ще се включи в обучение на служители за намаляване на разхищението на храна
Редовно заседание на Общински съвет - Каварна се проведе днес. Снимка: Кореспондент на БТА в Добрич Павлина Живкова

Общинският съвет на Каварна даде съгласие общината да участва в дейностите по проект FoodWISE на Асоциация "БиоМрежа" - България. Това решение съветниците взеха на редовно заседание днес. 

В докладната записка е посочено, че целта на проекта е да повиши потенциала на местните и регионалните администрации в селските райони на Черноморския регион и по-специално в населените места с много туристи през летния сезон. Това включва съвместно обучение и повишаване на осведомеността на местните граждани и туристите по отношение на предотвратяването и намаляването на хранителните отпадъци като инструмент за намаляване на всички форми на замърсяване на териториите. 

Община Каварна е една от 20-е малки крайбрежни общини от четири държави от Черноморския регион, които се стремят да ограничат разхищението на храни. Ще бъдат обучени около 50 служители на общината. Между Община Каварна и Сдружение "Асоциация БиоМрежа" - България ще бъде сключени и меморандум за разбирателство. 

В други точки от дневния ред общинските съветници одобриха прекратяване на съсобственост с частни имоти, отдаване под наем на поземлени имоти и промяна на устройствени планове за изработване на канализация и полагане на кабели за електопреносната мрежа. 

На заседанието днес бяха приети и промени в Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем и разпореждане с общински жилища. Бе приет и отчет за извършените разходи за командировки на кмета на Каварна Елена Балтаджиева.  

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:45 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация