site.btaИзбирателната активност в област Шумен към 16:00 часа е 23,64 процента

Избирателната активност в област Шумен към 16:00 часа е 23,64 процента
Избирателната активност в област Шумен към 16:00 часа е 23,64 процента
 Снимки: Кореспондент на БТА в Шумен Станимир Савов.

Избирателната активност в Шуменско към 16:00 часа е 23,64 процента. Гласували са 43 655 души от вписаните в избирателните списъци близо 184 680 жители на областта. Това съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). 

В десетте община на областта към 16:00 часа най-висока е избирателната активност в общините Никола Козлево и Върбица, съответно 32,64 и 31,3 процента, а най-ниска е в община Велики Преслав – 19,66 на сто. В най-голямата община в областта – Шумен, правото си на вот са упражнили 23 на сто от гласоподавателите. 

В община Каспичан активността към 16:00 часа е 22,09 процента, във Венец – 20,96 на сто, в Каолиново – 25,06 на сто, в Нови пазар – 22,17 процента, в Смядово – 21,53 на сто, в Хитрино – 23,85 процента.

Справка на БТА показва, че към 16:00 часа в изборите за Народно събрание на 9 юни тази година избирателната активност в Шуменско е била 18,1 процента, като са гласували 33 315 от имащите право на вот жители на областта. 

От сайта на Районната избирателна комисия става известно, че към този час до комисията са постъпили шест сигнала и две жалби. От тях е уважена само жалба, подадена от представител на коалиция от партии – за поставени плакати на по-малко от 50 метра разстояние от изборна секция в град Нови Пазар. Според решението на РИК - Шумен, на кмета на общината е указано да премахне агитационните материали, намиращи се в близост до секцията.

/ЛРМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:28 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация