site.btaЛицензирана фирма е започнала контролирано източване на амоняк от хладилните инсталации на фирмата "Меком" заради опасност от обгазяване

BOBSTH 18:45:30 21-02-2013
NZ1845BO.027
Силистра - амоняк - контролирано източване

Лицензирана фирма е започнала контролирано източване на амоняк
от хладилните инсталации на фирмата "Меком" заради опасност от
обгазяване


Силистра, 21 февруари /Пеню Николов, БТА/
Лицензирана фирма е започнала контролирано източване на
амоняк от хладилните инсталации на силистренската
месопреработвателна фирма "Меком" заради опасност от обгазяване.
Досега два пъти дневно се правеха измервания за чистотата на
въздуха на четири пункта - два в района на предприятието и два
от отсечка по пътя за Русе, която свързва фирмата със Силистра.

Информацията за източването на амоняка бе потвърдена от
Областната дирекция на МВР и от Областното управление за пожарна
безопасност и защита на населението в Силистра.
Заради съхранявания амоняк фирмата "Меком" е записана в
Областния план за защита при бедствия като потенциално опасна
при промишлени аварии с отделяне на химически вещества.
При авария с изтичане на амоняк от "Меком" и при западен
вятър е застрашен районът до железопътната гара в Силистра.
Със заповед на Инспекцията за държавен технически надзор в
Русе бе спряна експлоатацията на съоръженията в амонячната
хладилна компресорна инсталация на "Меком" заради неизпълнение
на 19 предписания на Регионалната дирекция "Инспекция по труда"
в Русе.
В средата на януари със заповед на областния управител на
Силистра Николай Димов заради спиране на електрическото
захранване на фирмата и възникнала опасност от авария в
амонячната хладилна компресорна станция бе създадена
междуведомствена комисия с експерти от институции, имащи
правомощия за проверка на станцията.
Започналата днес операция за източване на амоняка е по
договор със собствениците на "Меком" с лицензираната фирма.

/НЗ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 18:41 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация