site.btaМладежи с увреждания мериха сили в кулинарен конкурс в Пловдив

BOBSTH 14:38:00 20-03-2013
MM1436BO.020
Пловдив - младежи с увреждания - кулинарен конкурс

Младежи с увреждания
мериха сили в кулинарен
конкурс в Пловдив


Пловдив, 20 март /Ирина Шопова, БТА/
Младежи с увреждания мериха сили в кулинарен конкурс
организиран в Учебно-професионалния център на Комплекса за
социални услуги "Св.Георги". Така бе отбелязан края на
обучението по готварство, което немският доброволец Йоханес Шулц
провежда в центъра. Проектът се осъществява безвъзмездно по
споразумение с Германия и е свързан с миналогодишното дарение на
професионално кухненско оборудване, което е направил
Националният алианс за работа с доброволци.
В кухнята, която е оборудвана с уреди от последно поколение
на стойност 200 000 евро, младежите с увреждания от класа по
готварство, бяха разделени на два отбора. Единият приготвяше
основното ястие от панирана риба, картофена и млечна салата, а
другия се трудеше върху десерта- крем с плодова салата.
Йоханес Шулц пристига в България като част от екипа на
доброволческа организация. В продължение на 20 дни той е
обучавал персонала и учениците от класа по готварство на
тънкости от немската кухня и как да боравят с професионалните
уреди. Всички млади бъдещи готвачи са отговорни, обучават се с
интерес, което ме изненада приятно, каза Шулц. Според него
децата са мотивирани и ентусиазирани, а организацията и работата
в центъра са на много високо ниво.
Председател на кулинарното жури бе Йоханес Шулц, а оценка на
ястията направиха почетният консул на Германия в Пловдив
Мариана Чолакова, главният готвач на голям местен хотел и
зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.

/ММ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 18:07 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация