site.btaМодернизацията на железопътната линия от Пловдив до турската граница може да бъде завършена до края на 2015 г.

BOBSTH 16:08:30 26-08-2013
RM1609BO.021
Димитровград - министър -посещение

Модернизацията на железопътната линия
от Пловдив до турската граница може да
бъде завършена до края на 2015 г.


Димитровград, 26 август /Мариана Димитрова, БТА/
Министърът на транспорта, информационните технологии и
съобщенията Данаил Папазов се надява, че до края на 2015 г. ще
бъде завършена реконструкцията и електрификацията на
железопътната линия от Пловдив до турската и гръцката граница.
Той каза това днес пред журналисти в Димитровград.
Основната цел на проекта е да подобри съществуващата
железопътна инфраструктура, която да позволи повишаването на
скоростите на движение на пътническите влакове до 160 километра
и до 120 километра - на товарните, отбеляза министър Папазов. По
думите му след осъществяването на проекта ще бъдат изпълнени
всички европейски изисквания за безопасност на влаковото
движение, за енергийна ефективност и за опазване на околната
среда.
Завършени и пуснати в експлоатация са железопътните участъци от
Пловдив до Първомай, както и от Свиленград до турската граница,
отбеляза министърът. Той изрази надежда, че през следващия
програмен период ще бъдат осигурени средства и за подмяна на
мотрисите.
"През новия програмен период сред основните ни приоритети в
железопътния сектор ще бъдат завършването на цялото железопътно
направление от сръбската до турската и до гръцката граница,
както и цялостната рехабилитация на железопътната линия Пловдив
- Бургас", добави транспортният министър.
Министърът и неговият заместник Петър Киров инспектираха
началото на строителните дейности по първата позиция на проекта
"Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив -
Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай -
Свиленград", в района на гарата в Димитровград.


/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:30 на 01.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация