site.btaОстров Света Анастасия ще приема туристи от пролетта на следващата година изцяло обновен

BOBSTH 17:14:30 09-10-2013
RM1714BO.021
остров Света Анастасия - ремонт - финал

Остров Света Анастасия ще приема туристи от пролетта на
следващата година изцяло обновен


Бургас, 9 октомври /Галя Тенева, БТА/
Остров Света Анастасия ще приема туристи от пролетта на
следващата година с изцяло обновени и възстановени в автентичния
си вид сгради. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов.
Ремонтът на всички сгради на острова трябва да приключи до
дни. Всички механизации да бъдат изнесени на сушата. Очакваме
голям военен кораб, който да ни помогне с транспортирането и
започваме подготовката за сезон 2014. Вече са назначени една
част от служителите, те са от Община Бургас и ще обслужват
функционирането на острова - както атракциите, така и
заведенията. Има голям интерес вече за сватби, кръщенета, каза
градоначалникът.
На острова има музей, църква с възстановени стенописи,
датиращи от 14 век, къща за гости с гледка към Бургаския залив и
възможност за пренощуване в монашеска килия, ресторант,
лекарна, предлагаща целебни отвари от билки, отглеждани на
място. Запазени са старинни каменни зидове, като по някои от
камъните се четат древни надписи.
В ресторанта ще се предлагат традиционни морски и
манастирски гозби, като основно място в менюто ще заемат ястията
с миди, тъй като районът около "Света Анастасия" е най-голямата
естествена мидена плантация в региона. Ще се предлага и сладко
от зелени смокини, за направата на което ще се използват
смокини, отглеждани на място.
За любителите на спорта ще се предлага гмуркане, курсове по
йога, различни състезания по плуване и ветроходство.
Остров "Света Анастасия" се реставрира в рамките на проект
на Община Бургас "Културно-историческото наследство на о-в Света
Анастасия и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна
туристическа дестинация", финансиран по ОП "Регионално развитие"
2007-2013 г.
/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:24 на 29.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация