Община Стара Загора – Прессъобщение

site.btaОбщина Стара Загора: От понеделник започва премахването на опасна растителност покрай общински път

Община Стара Загора: От понеделник започва премахването на опасна растителност покрай общински път
Община Стара Загора: От понеделник започва премахването на опасна растителност покрай общински път
Снимка: Община Стара Загора/По време на почистването на общинския път край с. Дълбоки от същата фирма, изрязаната и събрана растителност се товари на камион

Дейностите ще наложат частично временно ограничаване на движението на МПС от Околовръстния път на Стара Загора до с. Хрищени и от с. Хрищени до с. Колена

Почистването на опасна растителност и сухи дървета покрай общински път, което цели да обезопаси движението на превозните средства и подобри видимостта, ще започне от 14 април 2025 г., понеделник. Ще бъде премахната и пречеща растителност, надвиснала над двете платна от Околовръстния път на Стара Загора до с. Хрищени и от с. Хрищени до с. Колена. Дейностите ще бъдат извършени от фирмата, спечелила търга за почистване на общинските пътища - „АТЛАНТИК УЕЙ“ ЕООД.

В зависимост от работата на нейните служители, ще се наложи частично временно ограничаване на движението на МПС от Околовръстния път на Стара Загора до с. Хрищени и от с. Хрищени до с. Колена. В зависимост от климатичните условия, работата по отстраняването на опасните дървета и храсти ще отнеме около 10-12 работни дни, прецени предварително управителят на дружеството Стефан Башалов. При спорадичните затваряния на пътя ще бъдат пропускани автомобилите със специален режим като линейки и пожарни автомобили. Няма да се възпрепятства придвижването и на хора, които също имат неотложни причини да преминат оттам. Не се очаква да има прекъсвания в обичайния график на градския транспорт.

В празничните дни около Великден - от 18-ти до 21-ви април, служителите на „АТЛАНТИК УЕЙ“ също няма да работят.

 

/ХЯ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 22:24 на 21.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация