Община Благоевград – Прессъобщение

site.btaОбщина Благоевград: Фабрика за преработка на трюфели отвори врати в Благоевград, кметът Илко Стоянов символично преряза лентата и пожела успех

Община Благоевград: Фабрика за преработка на трюфели отвори врати в Благоевград, кметът Илко Стоянов символично преряза лентата и пожела успех
Община Благоевград: Фабрика за преработка на трюфели отвори врати в Благоевград, кметът Илко Стоянов символично преряза лентата и пожела успех
Снимка: Община Благоевград

Модерна фабрика за преработка на трюфели стартира дейност в Благоевград. Тя бе открита със стилна церемония от кмета на Благоевград Илко Стоянов, управителя Васил Багашки и представителя на фирмата, произвеждаща продукта - Марко Дзобеника.

Бе отслужен и водосвет за здраве от отец Светослав Кючуков от благоевградския храм „Св. Николай".

С пожелание за успех и просперитет кметът Стоянов подари икона на св. Богородица и Младенеца, която бе осветена и поставена в едно от основните помещения на предприятието.

„В навечерието сме на един от най-големите християнски празници – Успение Богородично. Нека Божията майка ви закриля и подкрепя във вашето начинание", каза кметът Стоянов, поднасяйки иконата.

Във фабриката, която се намира в кв. „Грамада", ще се консервират и плодове, зеленчуци, и други храни, като за целта ще се използват специални технологии.

Новооткритата консервната фабрика е оборудвана с модерни машини и ще произвежда по 2 тона растителни продукти месечно. Обработването на продукцията ще минава през различни етапи, включващи: измиване и пасиране чрез кутер машина, бланширане, пълнене в стъклени буркани, стерилизиране, етикиране и експедиция.

/ХЯ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:46 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация