Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград – Прессъобщение

site.btaОтборите по джудо и кикбокс на ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха 5 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала на Националната студентска универсиада

Отборите по джудо и кикбокс на ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха 5 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала на Националната студентска универсиада
Отборите по джудо и кикбокс на ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха 5 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала на Националната студентска универсиада
Снимка: Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград

Студенти и докторанти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ се представиха отлично на Националната студентска универсиада 2023, която се проведе в Стара Загора. Те успяха да преборят над 100 състезатели и да завоюват пет златни, три сребърни и четири бронзови медала в състезанията по джудо и кикбокс (лайт контакт и киклайт контакт). Отборите на Югозападния университет бяха водени от гл. ас. д-р Благой Калпачки. 

В състезанията по джудо в категория до 60  кг златен медал спечели Михаил Волков. В категория +100 кг със сребърен медал си тръгна Максим Сръндев. Бронзови медали получиха Тома Кацарскии в категория до 81 кг и Мартин Ваканин в категория +100 кг.

Кирил Илиев спечели два златни медала в състезанията по кикбокс (лайт контакт) и кикбокс (киклайт контакт) в категория до 57 кг. С два златни медала от универсиадата си тръгна и Атанас Атанасов, който пребори конкуренцията в надпреварата по кикбокс (лайт контакт) и кикбокс (киклайт контакт) в категория до 89 кг. Два сребърни медала в двата стила в категория до 60 кг завоюва Виктория Иванова, а с два бронзови медала в категория до 57 кг си тръгна Михаил Волков. 

 

/ХЯ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:59 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация