Народно Читалище „ПРОБУДА-1925“ с. Флорентин – Прессъобщение

site.btaНЧ „Пробуда-1925“ с. Флорентин организира първия по рода си в Северозапада фестивал на Карвинг изкуството върху плодове и зеленчуци

НЧ „Пробуда-1925“ с. Флорентин организира първия по рода си в Северозапада фестивал на Карвинг изкуството върху плодове и зеленчуци
НЧ „Пробуда-1925“ с. Флорентин организира първия по рода си в Северозапада фестивал на Карвинг изкуството върху плодове и зеленчуци

Фестивалът има за цел да вплете красотата на фолклора с изкуството да се твори с плодове и зеленчуци. Да се потопим в майсторлъка на влашката кухня. Да съхраним и пресъздадем фолклорното богатство на България. 

Програмата:

14.07.2023 г. от 18:00 ч откриване на работилници по карвинг изкуство, кулинария, изложба на детски рисунки и театрална работилница. 

Фолклорен концерт с участието на състави от България и Румъния. 

15.07.2023г. 

10:00ч откриване на работилница за карвинг изкуство.

Всеки ще има възможността да се потопи в изкуството да твори с плодове и зеленчуци.

Представяне на Карвинг изложба

Кулинарна изложба

Концертна програма с участието на:

- Фолклорен състав „Флорентиана“ ще представи фолклорен спектакъл „Плодородие“

- Групи от региона и чужбина

- Гост изпълнители

Нестинарски танци

народен певец Светослав Стойчев 

В двата фестивални дни ще имате възможността да се запознаете с местни производители на мед, вина, сладки изкушения, кулинарни изложби от Румъния и България. Също така всеки желаещ ще има възможността да твори върху плодове и зеленчуци. 

В двата фестивални дни всеки желаещ ще има възможността да се потопи в бита и ежедневието на флорентинската домакиня от преди 100 години /етнографска изложба/.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Национален фонд култура по програма любителско творчество. 

За повече информация : Борислав Митрашков, тел: 0892777943

 

                                                

     

/МТК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:03 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация