Министерски съвет – Прессъобщение

site.btaМС: От 23 март до 9 май студентите от български и чуждестранни университети могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация

МС: От 23 март до 9 май студентите от български и чуждестранни университети могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация
МС: От 23 март до 9 май студентите от български и чуждестранни университети могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация

Студентите от български и чуждестранни висши училища могат да проведат своя пълноценен летен стаж във всички структури на държавната администрация в цялата страна, в рамките на Програмата за студентски стажове в администрацията, управлявана и координирана от Министерския съвет.

Кандидатстването е онлайн, стартира на 23 март и продължава до 9 май 2024 г. 

Избирайки стаж по програмата, студентите получават възможност да се запознаят с устройството и функциите на българската държавна администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, да прецизират личните си планове за кариерно развитие. Близо 500 са вече отворените позиции за студентски стажове от структурите на администрацията. 

Всички позиции за стаж се публикуват на специализирания модул на Портала за работа в държавната администрация - https://jobs.government.bg/PJobs/ . За да се гарантират оптимални възможности за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше образование, а не по професионално направление.

Минималната и максималната продължителност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават учебния си процес.

Публикуването на обявите, първоначалният подбор на кандидатите и класирането се осъществяват изцяло онлайн на портала. Провеждането на интервютата и на самите стажове може да бъде както присъствено, така и дистанционно. Стажовете продължават да са неплатени.

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:19 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация