Министерски съвет – Прессъобщение

site.btaПървият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен на пресконференция в МС

Първият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен на пресконференция в МС
Първият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен на пресконференция в МС

На 24 април, понеделник, от 13,00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе пресконференция, в рамките на която ще бъде представен първият анализ на Съвета за икономически анализи.

Икономическото изследване представя подробно основните факти за динамиката на регионалните икономически неравенства в България през XXI век. Изложените в него факти описват красноречиво зараждането на една национална икономика на две и дори на три скорости. Тази силно разнородна икономика прави наложително регионализирането на икономическата политика в България чрез прилагането на специфични и таргетирани регионални икономически политики.

Съветът беше създаден с постановление на Министерския съвет в началото на тази година, следвайки най-добрите практики от други страни. Неговата цел е да изготвя независими анализи и становища по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата и рисковете пред нея, както и възможни политики и препоръки за решаването им.

Участие в пресконференцията ще вземат вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и главният секретар на Съвета и автор на първата публикация - Пламен Ненов, професор по макроикономика, Norwegian Business School.

***

Уважаеми колеги,

Влизането в сградата на Министерския съвет ще става между 12,30 ч. и 12,55 ч. Представителите на медиите, които желаят да отразят събитието, но не разполагат с постоянен пропуск за МС, моля, да се свържат с Николай Драганов, началник на кабинета на вицепремиера Пеканов, на тел. 0898 29 69 37, за да им бъде осигурен временен допуск до залата.

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:18 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация