Министерски съвет – Прессъобщение

site.btaПървият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен на пресконференция в МС

Първият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен на пресконференция в МС
Първият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен на пресконференция в МС

На 24 април, понеделник, от 13,00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе пресконференция, в рамките на която ще бъде представен първият анализ на Съвета за икономически анализи.

Икономическото изследване представя подробно основните факти за динамиката на регионалните икономически неравенства в България през XXI век. Изложените в него факти описват красноречиво зараждането на една национална икономика на две и дори на три скорости. Тази силно разнородна икономика прави наложително регионализирането на икономическата политика в България чрез прилагането на специфични и таргетирани регионални икономически политики.

Съветът беше създаден с постановление на Министерския съвет в началото на тази година, следвайки най-добрите практики от други страни. Неговата цел е да изготвя независими анализи и становища по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата и рисковете пред нея, както и възможни политики и препоръки за решаването им.

Участие в пресконференцията ще вземат вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и главният секретар на Съвета и автор на първата публикация - Пламен Ненов, професор по макроикономика, Norwegian Business School.

***

Уважаеми колеги,

Влизането в сградата на Министерския съвет ще става между 12,30 ч. и 12,55 ч. Представителите на медиите, които желаят да отразят събитието, но не разполагат с постоянен пропуск за МС, моля, да се свържат с Николай Драганов, началник на кабинета на вицепремиера Пеканов, на тел. 0898 29 69 37, за да им бъде осигурен временен допуск до залата.

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 17:22 на 22.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация