Съюз за стопанска инициатива – Прессъобщение

site.btaСъюз за стопанска инициатива: Българската асоциация на заведенията е новият член на ССИ

Съюз за стопанска инициатива: Българската асоциация на заведенията е новият член на ССИ
Съюз за стопанска инициатива: Българската асоциация на заведенията е новият член на ССИ
Снимка: Съюз за стопанска инициатива

Членове на БАЗ са над 1500 заведения

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) вече е член на Съюза за стопанска инициатива. Асоциацията, в която членуват над 300 фирми с повече от 1500 заведения у нас, припозна ССИ като доверен партньор, който може да защитава интересите и да търси своевременни решения на проблемите в сектора.

Предизвикателствата и заплахите пред бранша са много. Връщането на 20% ДДС е едно от тях. Планираното вдигане от 1 януари на МРЗ на 933 лв., за което алармира ССИ, ще засегне най-сериозно именно ресторантьорите и хотелиерите. Категоричен беше председателят на ССИ - Кузман Илиев. “В същото време минималният осигурителен праг за този бранш е по-висок от минималната работна заплата още от 2020 г. Това е така и в момента”, добави още той.

“Малкият и средният бизнес представлява над 90% от икономиката. Всъщност той е основата й, приоритет за ССИ е чрез постоянство и благодарение на експертния потенциал, който притежаваме, да работим за защита интересите на бизнеса и подобряване на средата у нас, особено в трудни времена като сегашните”, коментира  председателят на ССИ.

Над 400 000 души са работещите в заведенията у нас.

"Съюзът за стопанска инициатива е наш дългогодишен партньор и членството ни в организацията е естествено продължение на отношенията ни. Убеден съм, че заедно ще защитаваме интересите на българския бизнес и служителите му по най-добрия начин", заяви Ричард Алибегов председател на Българската асоциация на заведенията.

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:20 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация