Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaМЗХ: До 22 ноември се удължава приемът на проекти за напояване по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020 г.

МЗХ: До 22 ноември се удължава приемът на проекти за напояване по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020 г.
МЗХ: До 22 ноември се удължава приемът на проекти за напояване по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020 г.

До 22 ноември 2024 г. се удължава срокът за прием на проектни предложения за напояване по подмярка 4.1 от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г. Управляващият орган на Програмата се възползва от правното основание по Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ) за удължаване срока на прием, поради наличен неусвоен бюджет по процедурата и постъпили предложения от браншови организации. Промяната ще даде възможност на повече земеделски производители да се възползват от финансовата подкрепа.

Проектите, които ще бъдат реализирани, ще допринесат за цялостното подобряване на дейността на земеделските стопанства чрез модернизация, въвеждане на иновативни практики и устойчиво и по-ефективно управление на водните ресурси. Това ще повиши конкурентоспособността на стопаните и ще намали въздействието върху околната среда.

Процедурата подкрепя предимно проекти от секторите „Плодове и зеленчуци”, „Животновъдство” и „Етеричномаслени и медицински култури”. Приоритет получават още групите и организациите на производители, младите фермери, биопроизводителите и стопанствата, покриващи критериите за успешно пазарно присъствие. 

Финансовата помощ по процедурата е в размер на над 97,7 млн. лева и покрива до 50% от инвестицията. Минималният размер на допустимите разходи е 29 337 лв., а максималният - 880 110 лв.

Кандидатите могат да подават своите проектни предложения в ИСУН2020 до 23:59 часа на 22 ноември 2024 г. Пълният пакет документи е достъпен на уебсайта на Министерството на земеделието и храните и в ИСУН 2020.

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:13 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация