Генерално консулство на Република България във Валенсия, Испания – Прессъобщение

site.btaГенерално консулство на Република България във Валенсия, Испания: Представяне на България на финала на Световната купа по паеля “World Paella Day Cup 2024“ в град Валенсия

Генерално консулство на Република България във Валенсия, Испания: Представяне на България на финала на Световната купа по паеля “World Paella Day Cup 2024“ в град Валенсия
Генерално консулство на Република България във Валенсия, Испания: Представяне на България на финала на Световната купа по паеля “World Paella Day Cup 2024“ в град Валенсия
Снимка: Генерално консулство на Република България във Валенсия, Испания

На 20 септември 2024 г. в град Валенсия ще се проведе престижното състезание World Paella Day CUP (https://worldpaelladay.org/world-paella-day-cup_2023_es/), в което България за първи път ще участва на финала. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. Готвачи от България, Ирландия, Франция, Италия, Румъния, България, Колумбия, Мексико, Перу, Пуерто Рико, Обединените арабски емирства, Китай и Япония са сред финалистите на престижния конкурс.

В тазгодишното издание на World Paella Day Cup България ще бъде представена от финалиста Николай Тодоров - Ник, който е един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България, включително SPICE MUSIC FESTIVAL, HILLS OF ROCK, Фестивал на Рибата и Виното, STREET FOOD FESTIVAL и др. На финала на състезанието той ще се изправи срещу още 11 претенденти за Световната купа във Валенсия, като ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля. Рецептата ще включва продукти, които могат да се намерят само в България и на Балканския полуостров. Николай Тодоров- Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини „На Тъмно“. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е приготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници.

“Идеята ми е да покажем на Света местни продукти и подправки, които са част от кулинарното наследство на нашата страна. В комбинация с традиционните практики за приготвяне на паеля, които изследвам години наред, ще приготвя ястие, която ще бъде достойно за Световна титла!”, споделя  Николай Тодоров-Ник. „Обичам да пътувам по Света, да опитвам локални ястия, храни и напитки. Испания е една от любимите ми дестинации, а Валенсия е един от градовете, които ме вдъхновяват истински”, допълва той.

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:51 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация