МВР – Прессъобщение

site.btaМВР: Пожарът в селата Воден, Крайново и Странджа е овладян

МВР: Пожарът в селата Воден, Крайново и Странджа е овладян
МВР: Пожарът в селата Воден, Крайново и Странджа е овладян
Снимка: МВР

Министър Калин Стоянов информира, че част от силите и средствата, борили се със стихията в Ямболско, ще бъдат предислоцирани в района на пожара на българо-гръцката граница

„Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа е овладян и локализиран. За недопускане на възпламеняване на място денонощно ще има екипи със служители на ГДПБЗН, горските стопанства и гранични полицаи“, съобщи добрата новина министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по осигуряване на временен подслон на хората във Воден, загубили къщите си. Фургоните, пригодени за живеене, пристигат поетапно от цялата страна, като към момента се работи по заравняване на терени, съгласуване с ВиК и електроразпределителното дружество, както и обзавеждане с хладилници, телевизори, печки и други уреди.

Пожарът на българо-гръцката граница, бушуващ от няколко дни, вече е на около 1 км от България, като фронтът му е около 15 км. „Огънят се развива в силно пресечена местност, колегите от гръцка страна работят само с летателни машини“, обясни министър Стоянов. След като се запозна с последното развитие на ситуацията при облитане с хеликоптер на ГД „Гранична полиция“, той информира че е направена необходимата подготовка от наша страна: „Част от силите и средствата, които се бориха със стихията в Ямболско, включително чешките хеликоптери и испанските самолети, ще бъдат предислоцирани в района на границата. Успоредно с това служители от Държавните горски стопанства в Сандански и Петрич са изградили сериозни просеки, с които разчитаме да предотвратим прехвърлянето на огъня“.

В 17 часа днес министър Стоянов свиква в МВР сформирания щаб за изпълнение на дейностите от Националния план за защита при бедствия.

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:47 на 28.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация