Сдружение "За достъпна и качествена храна"– Прессъобщение

site.btaШеф Немигенчев и екип от Сдружение за достъпна и качествена храна произведоха качествени млечни продукти в Университета по хранителни технологии

Шеф Немигенчев и екип от Сдружение за достъпна и качествена храна произведоха качествени млечни продукти в Университета по хранителни технологии
Шеф Немигенчев и екип от Сдружение за достъпна и качествена храна произведоха качествени млечни продукти в Университета по хранителни технологии
Снимка: Пресцентър

В открития пред няколко години модерен учебен комплекс към катедра “Технология на млякото и млечните продукти” на Университета по хранителни технологии, УХТ, шеф Николай Немигенчев,  доц.  Петя Боянова и ас. Александър Балабанов показаха как се тестват и произвеждат млечните продукти в оборудвана с линия за бяло саламурено сирене и напълно автоматизирана модерна база на УХТ.

“Това е една от последните поколения инсталация, която работи в производствените предприятия. Линията е доокомплектована с мембранни инсталации с камери за зреене и съхранение.

Пресъздали сме малък производствен комплекс с битовите помещения, т.е. модел на производство, който може да се приложи във всяко млекопреработвателно предприятие. Освен, че ще обучаваме студентите в реална работна среда, ще имаме и наше производство, отговарящо на всички съвременни стандарти”, обясни ректорът, проф. Галин Иванов.

Пълното видео тук 20240313 AVV0593 (youtube.com) и на сайтът на Сдружението www.zdkh.bg

В продължение на партньорството на Сдружението за достъпна и качествена храна преподаватели, студенти и вече завършили възпитаници на УХТ ще показват на българската общественост как се произвеждат популярните в цял свят качествени хранителни  продукти и как се гарантира тяхното качеството. 

„В своята дейност Сдружението все по-често използва експертизата  и академичния опит при провеждането на тестове за безопасността и качеството на продукти, за които има съмнение, че бих навредили на здравето на българските потребители“, каза д-р Андрей Велчев, Председател на Сдружение за достъпна и качествена храна. „В момента 5 наши членове се обучават в Бакалавърски и Магистърски програми на висшето училище въз основа на меморандум за сътрудничество между  двете организации“, добави д-р Велчев. 

От създаването на Катедрата по “Технология на млякото и млечните продукти”, през 1947 г са се дипломирали над 1700 студенти (редовни и задочно обучение), сред които и  над 90 чуждестранни. Те успешно се реализират като научни работници, ръководни и технологични кадри в млечната индустрия в страната и чужбина. Защитени са 65 докторски дисертации, от които 20 на чуждестранни специалисти, 45 на български специалисти и 4 дисертации за “доктор на науките”, с което катедрата заема водещо място в Университета по тази форма на обучение. За последните 5 години са защитени 11 докторски дисертации. Катедрата се ръководи от доц. Михаела Иванова.

Сдружението за достъпна и качествена храна и Университета по хранителни технологии ще продължат своето сътрудничество в различни области, свързани с храните, тяхното качество и достъпноство.

На 04.07.2024 г., ЧЕТВЪРТЪК от 11:00 в НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ, БТА гр. София, бул. Цариградско шосе № 9. Заедно с УХТ Сдружението организира кръгла маса на тема: ВЛИЯНИЕ НА ТЕНДЕНЦИИТЕ В ХРАНИТЕ И ТЯХНОТО КАЧЕСТВО ВЪРХУ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕКТОР

СЪС СЛЕДНИТЕ ПАНЕЛИ:   

ПРИВЛИЧАНЕ НА ТУРИСТИ ЧРЕЗ КУЛИНАРНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ

ПАРТНЬОРСТВА МЕЖДУ ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА КОМПЛЕКСНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТИ

НАРАСТВАЩА ПОПУЛЯРНОСТ НА КУЛИНАРНИЯ ТУРИЗЪМ И КАК РЕСТОРАНТИТЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТОВА

ВЛИЯНИЕ НА ТЕНДЕНЦИИТЕ В ХРАНИТЕ ВЪРХУ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕКТОР

БЪДЕЩЕ НА ЕНО ГАСТРОНОМИЧЕСКИЯ ТУРИЗЪМ

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:36 на 28.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация