МВР - Прессъобщение

site.btaИнформационен бюлетин

Информационен бюлетин
Информационен бюлетин

Габрово. Мъж и жена са задържани при операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. В рамките на акцията е извършено претърсване в жилище в областния град, където криминалисти установили пригодена стая с оборудване за производство на синтетични наркотици. Иззети са близо 180 г амфетамин, 23 г метамфетамин и 230 г суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. Открити са лабораторно оборудване, прекурсори и материали, свързани с процеса на производството. За срок до 24 часа са задържани 35-годишен мъж и 20-годишна жена, и двамата с множество криминалистически регистрации. Образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК. Уведомена Окръжна прокуратура Габрово.

Благоевград. В хода на акция за противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, полицейски служители от Второ РУ-Благоевград проверили частен дом в областния град, обитаван от 48-годишен мъж. В дома са установени и задържани още шестима мъже, а от жилището са иззети намерените около 12 г суха тревиста маса и 12 тревисти растения канабис. Проверени са и присъстващите мъже, като в трима от тях са намерени общо 4.81 г канабис. Седмината са задържани със заповед за задържане за  срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 и чл.354в, ал.1 от НК.

Монтана. 2,71 г наркотични вещества са иззети при извършена полицейска проверка на лек автомобил в Лом. Вчера около 17 часа автопатрул на "Пътен контрол" при РУ-Лом спрял лек автомобил "Шкода Фабиа" с монтанска регистрация, управляван от 27-годишен ломски жител. Дрогата – „чай за пушене“, била открита в свивка, скътана под външния капак на резервоара. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК.

Шумен. Около 800 г марихуана и 8 кг тютюн без акцизен бандерол са иззети от жилища, обитавани от 42-годишен мъж от областния град. Около 12 часа вчера той бил засечен да шофира и спрян за проверка. По време на инспекцията в него била намерена увита в целофан бучка, около 2 г, по негови данни - амфетамин. При претърсване в жилището му в областния град криминалистите намерили около 300 г суха тревиста маса, по негови данни марихуана, а в имот в с. Златар, обитаван от негови близки, били констатирани две помещения, пригодени за сушене. Намерени и иззети са още около 500 г суха тревиста зелена маса, 8 кг тютюн без акцизен бандерол. 42-годишният шуменец е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

35-годишен мъж от с. Ясенково, осъждан за противозаконни отнемания на превозни средства и кражби, е установен като извършител на противозаконно отнемане на мотопед. Сигнал за кражбата е получен вчера сутринта в полицейското управление в Шумен от 17-годишния собственик на мотопеда. По негови данни кражбата от платен паркинг в кв. „Тракия“ е станала за времето от 19.10 часа на 15 май до 7 часа на следващия ден. При проведени съвместни действия с колегите им от Разград полицейски служители от Шумен установили извършителя. Криминално проявеният мъж е задържан на главен път Е-70 до бензиностанция в Разград, където пътни полицаи го спрели за проверка след като установили, че шофира неадекватно. Тестван бил с дрегер, който отчел  над 1,3 промила алкохол в издишания въздух. Той е задържан за срок до 24 часа в РУ- Разград, а след като е установено, че мотопедът е противозаконно отнет, е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

46-годишен мъж от с. Стоян Михайловски подал сигнал в полицията, че му е откраднат лекият автомобил. По негови данни, кражбата на Фолксваген „Голф 4“ е станала от паркинг в района на централна поща във Варна. Мъжът подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар вчера. В хода на проведените оперативни действия за установяване на извършителя, криминалисти от РУ-Нови пазар изяснили, че собственикът на автомобила бил във Варна със свои двама познати и заедно посетили казино. Когато решил да си тръгва , той установил, че колата му я няма, както и мъжете, с които бил. Малко по-късно полицейски служители влезели в контакт с двамата мъже от Нови пазар, на 20 и на 21 години. Изяснено е, че автомобилът е докаран в Шумен от 21-годишния мъж и успял да я продаде на местен жител, който е установен. Автомобилът бил предаден с протокол за доброволно предаване. Работата по документиране на престъплението продължава.

Плевен. Полицията издирва водач на джип, който успява да избегне проверка, блъскайки служебния автомобил. Към 2.50 часа днес на улица "Цар Самуил" служители на автопатрул подали звуков и светлинен сигнал за спиране на джип "Ленд Ровър Дискавъри". Водачът не се подчинил, продължил движението си към улица "Олимпийска", последван от служителите на реда с включен звуков и светлинен сигнал. Шофьорът предприел маневра на заден ход, блъснал  полицейския автомобил и счупил предната броня, след което успял да изчезне. Продължават активните действия за установяване на водача.

Хасково. В РУ-Димитровград е задържаха 53-годишен, съпричастен към телефонна измама. Арестът е осъществен вчера в хода на разследване, предприето след подаден на 13 май около 10 часа сигнал от жертвата. Според първоначалните данни възрастната жена била спряна от непознат пред дома й, облечен в светлоотразителна жилетка, който се  представил за полицай, обяснил й, че се провежда операция за залавяне на измамници и я убедил да съдейства с пари, които след приключване на полицейските действия ще й бъдат върнати. Жената му се доверила и му  дала сумата от 23 000 лв. След задържането на извършителя на престъплението, той признал за деянието си, върнал 5000 лв. от сумата с обяснението, че останалите предал на непознат. По случая е образуваното досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на РП-Димитровград.

Безакцизен тютюн и аксесоари за пълнене на цигари иззеха полицаи от участъка в Симеоновград. Вчера те извършили проверка в дом в кв.“Лагера“, обитаван от 21-годишен. В жилището са намерени 1,4 кг ситно нарязана листна маса тютюн и 2 ръчни машинки за пълнене на цигари, които собственикът предал на разследващите с протокол.

Сливен. 3800 къса цигари без бандерол са иззети при операция на полицията в Нова Загора срещу незаконната търговия с тютюневи изделия. Акцията е осъществена на 16 май на територията на РУ-Нова Загора. В рамките на полицейските действия са извършени  проверки в търговски обекти и части домове. Нелегалната стока е иззета от жилище в новозагорския квартал „Шести“, обитавано от 55-годишен мъж, срещу когото е  образувано бързо производство.

София. Служители на Четвърто РУ разкриха извършители на грабеж. Един от тях е задържан, двама се укриват от полицията и издирването им продължава. На 28 април двама млади мъже заявили в районното управление, че около 22.30 часа предишния ден, в парковото пространство пред НДК, били нападнати от група непознати, които ги повалили на земята и им отнели лични документи и малки суми. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия били установени фактическите извършители на деянието - трима на 18, 22 и 26 години. 22-годишният е задържан с полицейска мярка до 24 часа, привлечен  е като обвиняем по образуваното досъдебно производство и му е наложена мярка „подписка“.

София област. Двама рецидивисти от с. Джурово са обвинени и задържани за 72 часа за извършените от тях криминални деяния. Досъдебното производство срещу първия е образувано на 10 май във връзка с нанесен побой - 34-годишният криминално проявен и осъждан мъж нанесъл удар с тръба по лявата ръка на свой съселянин, причинявайки му средна телесна повреда. След приключване на действията по разследването, на извършителя е повдигнато обвинение и за извършеното при условията на опасен рецидив престъпление с прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за задържане. Вторият обвиняем е 33-годишен извършител на хулигански действия на публично място. На 15 май криминално проявеният и осъждан мъж предизвикал масов скандал в центъра на етрополското село Малки Искър, който бързо бил потушен от изпратените на място полицейски екипи от две районни управления. В разгара на конфликта ударил с глава в лицето и с дървен кол в задната част на главата един от участниците в свадата, замахнал с брадва към друг от опонентите си, наранявайки го в областта на дясната предмишница и нападнал случайно преминаващ мотопедист – ударил го с глава в областта на челюстта и замахнал с брадвата към главата му. След доклад на материалите по досъдебното производство в прокуратурата му е повдигнато обвинение по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК и арестът му е удължен за срок до 72 часа.

За срок до 72 часа е задържан криминално проявен мъж от Елин Пелин, нанесъл побой на възрастната си майка. Около 19.15 часа на 15 май жител на Елин Пелин сигнализирал в полицията, че е видял съседката си окървавена в двора на имота й - тя споделила, че предната вечер я нападнал и бил собственият й син. На място били изпратени екипи на РУ-Елин Пелин и Филиала за спешна помощ. Пострадалата е транспортирана в столична болница и настанена за лечение с фрактура на носни кости. 51-годишният извършител е задържан незабавно и по случая е образувано досъдебно производство. След приключване на процесуално-следствените действия му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК. С прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

В резултат на активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите от РУ-Ихтиман разкриха извършител на множество домови кражби. При условията на продължавано престъпление, 24-годишният познайник на органите на реда от същия град отнел от частни имоти електроуреди, мобилни апарати, различни по вид строителни материали и множество други вещи от покъщнината на стопаните. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена 72-часова мярка за задържане. Делото е приключено с мнение за предаване на съд.

Пловдив. Кражба на тротоарни плочи разкриха служители от Трето РУ в Пловдив. Работата по случая стартирала вчера по постъпила информация, че от строителна площадка в квартал „Кършияка“ липсват над 140 бетонни елемента за настилка на пешеходна зона. Заподозрян за посегателството е 63-годишен мъж, срещу когото се води досъдебно производство. 

Кърджали. 18-годишен е задържан в РУ-Кърджали за хулигански действия. Около 23.30 часа снощи в хотелско фоайе в областния град възникнал конфликт между двама връстници, при който единият нанесъл множество удари с юмрук на другия. На инициатора на конфликта е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание.

48-годишен е задържан в РУ-Кърджали за нанесена телесна повреда. Инцидентът станал в пловдивското село Брани поле на 15 май около 22 часа. По първоначални данни, мъжът нанесъл побой на 80-годишната си майка, която се прибрала при роднини в област Кърджали, а след това била настанена за лечение в здравно заведение. Образувана е проверка в РУ-Кърджали. Събраните материали ще бъдат изпратени по местоизвършване на престъплението.

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:06 на 29.03.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация