МВР - Прессъобщение

site.btaМВР - Информационен бюлетин

Пазарджик. Млад мъж е установен като извършител на нерегламентирани трансакции с дебитната карта на своя дядо. Работата по случая започнала през декември миналата година, когато в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от възрастния човек. Според него, неизвестен е използвал данните от дебитната му карта, за да прави разплащания в интернет платформи. Работата по случая била поета от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, които установили, че с платежното средство са правени онлайн залагания. В рамките на около месец общата стойност на нерегламентирано използваните суми била близо 25 000 лева. Не след дълго криминалистите установили, че извършителят е 23-годишният внук на потърпевшия. По случая се води преписка, която ще бъде докладвана на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Хасково. 37-годишен е задържан в РУ- Хасково след закана за убийство. Сигналът е получен снощи към 21.40 часа- мъж обяснил, че на улица „Св. св. Кирил и Методий“ е бил заплашен с нож от непознат, който избягал в неизвестна посока. За проверка на сигнала били изпратени полицейски екипи. В рамките на предприетите  оперативни действия, станало ясно,  че същата вечер мъжът е заплашил с нож още двама граждани. При издирването той бил открит час по-късно  в изоставена постройка на улица „Пловдивска“. Във видимо нетрезво състояние, размахвал  ножа и пред  служителите.  Поради оказаната от него съпротива, при задържането е използвана физическа сила. Мярката на задържането на  познайника на полицията е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Кюстендил. Вчера в РУ -Дупница е образувано досъдебно производство за нанесен побой с камшик на 11-годишно дете в Бобошево от други деца. Сигналът е подаден от училищното ръководство в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Пловдив. Оборудвана оранжерия за марихуана е разкрита на частен адрес в Пловдив. В края на миналата седмица, при операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, служители от отдел „Криминална полиция“ задържали 31-годишен мъж. При претърсване в ползван от него апартамент, разследващите установили, че в имота се отглежда марихуана. Иззети са 60 саксии с насаждения, по-голяма голяма част от които в напреднал стадий на развитие Конфискувани са и ползваните уреди за контрол на влажността, въздуха и температурата, осветителни тела, влагоуловители и различни видове растителни торове. Пловдивчанинът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Малко преди полунощ снощи в Шесто РУ постъпила информация за забелязани младежи да палят контейнери за смет в квартал „Изгрев“ в Пловдив. При създадената незабавна организация, минути след получаване на сигнала, дежурен автопатрул заловил извършителите на вандалската проява – на 25, 19 и 17 години. На ул. „Вратцата“ те се опитвали да подпалят съд за битови отпадъци, непосредствено след като решили да опожарят три автомата за топли напитки в близост. От лумналия огън в машините обаче се разразил пожар и обхванал дървената постройка на заведение за бързо хранене и покривна конструкция на два фризьорски салона. Тримата са отведени за едно денонощие в районното управление. Срещу тях е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Бургас. Криминалисти от областния град разкриха няколко кражби.  В хода на допълнителните полицейски действия, служители от Пето РУ установиха, че задържан за две кражби на пари и вещи от леки автомобили, паркирани в района Морската градина – 30-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Завет, област Разград, е автор и на кражба от лека кола, паркирана в района на ул. «Поморийска» в Морската градина. Той проникнал в купето, като счупил стъклото на предната лява врата  и отнел мъжко марково яке. С определение на Бургаския районен съд му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

Полицаи от Второ РУ установили извършител на кражбата на чифт златни обеци, отнети на 2 февруари от жилище в ж.к. «Братя Миладинови». Задържан е 21-годишен криминално проявен бургазлия, който признал за посегателството и върнал откраднатите златни накити.

На 21 февруари, към 8.20 часа, в Четвърто РУ местен жител съобщил, че от купето на лекия му автомобил, паркиран на ул. «Минзухар», е извършена кражба на около 300 лв. . В резултат на полицейските действия е установен извършителят – 25 годишен мъж от Бургас, който е задържан за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

Варна. 18-годишен, известен на полицията, е задържан вчера при предприети незабавни полицейски действия. Според събраните до момента данни,  преди два дни той е извършил кражба на лек автомобил, паркиран пред дома на собственичката в Дългопол. Колата е установена и върната на притежателката. Младежът е задържан от служителите на Трето РУ. По случая е образувано досъдебно производство. 

39-годишен варненец се озовал вчера в ареста на Трето РУ след като часове по-рано бил подаден сигнал за счупено стъкло на служебен автомобил и откраднати множество инструменти. Бързите действия на униформените довели до установяване и задържане на извършителя, който е известен на МВР. Вещите, обект на посегателството, са издирени и приложени към образуваната преписка.

Враца. Вчера в РУ-Козлодуй е получен сигнал за двама непознати, нападнали предния ден  в дома му в с. Рогозен 85-годишен мъж, от когото със сила отнели 280 лв. и мобилен телефон. След бързи издирвателни действия, служители на РУ-  Козлодуй  установили, че двамата са криминално проявени жители на същото село. Единият от извършителите  е задържан, другият се укрива и е обявен за издирване. Образувано е досъдебно производство.

Сливен. Кражба на 220 кг черни метали са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 21 февруари автопатрулен екип спрял за проверка превозно средство с животинска тяга, управлявано от мъж на 26 години, от град Нова Загора. При проверката е установено, че той превозва 220 кг отпадъци от черни метали, обект на кражба от двора на завод в града. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. В хода на проверка, извършена на 21 февруари в петричкото с. Вишлене, в къща, обитавана от 49-годишен мъж от селото, полицейски служители от РУ-Петрич намерили и иззели около 20 грама канабис и към 31 патрона за ловна пушка, за които не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. Мъжът е задържан със заповед за срок до 24 часа Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В ареста на Първо РУ е задържана 20-годишна жителка на областния град. според първоначалните данни вчера в следобедните часове тя е извършила кражба на дрехи от магазин в голям търговски център в Благоевград.По случая е заведен заявителски материал.

Кърджали. Кражба на ловджийско куче от с. Бенковски е разкрита от полицейски служители на РУ-Кирково. Издирвателните действия започнали след подаден сигнал на 28 януари и в резултат на разследването  полицейските служители влезли в дирите на извършителя - 33-годишен мъж, който бил задържан вчера  в полицейското управление. Кучето било продадено, открито е, иззето и върнато на собственика. Група „Криминална полиция“ в РУ-Кирково продължава работата с оглед на чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за нанесена телесна повреда е започнато в РУ-Кърджали. Около 23 часа снощи на улица в областния град между две компании възникнал скандал, в който 17-годишен нанесъл удар на 29-годишен и му счупил носа. Извършителят на деянието е  задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая по изясняването на причините за инцидента.

Криминалисти от РУ-Кърджали  разкрили кражба на два коня и бензинови триони от землището на село Дънгово. В хода на действията за разкриване на престъплението били установени двама мъже, на 20 г. и 23 г. Конете са намерени в град извън област Кърджали. По случая е образувано досъдебно производство с постановление на Районната прокуратура Работата продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Плевен. Задържан е 55-годишен, ловил риба с ток от Дунав край село Загражден. Мъжът бил засечен на речния бряг снощи, към 22 часа от служители на РУ-Гулянци. Изяснено е, че при незаконния улов той е използвал съоръжение с ток. Наблизо, в открита надуваема лодка, е намерен кеп с намотан многожилен проводник и монтирани прекъсвачи, кутия с копчета и монтирани проводници със щипки, акумулаторна батерия, 5 м многожилен проводник. Извършен е оглед, иззета е лодката и намиращите се в нея вещи. Образувано е досъдебно производство по чл.238, ал.2, т.1, връзка с ал.1 от НК. Сезирана е РП – Плевен, образувано е досъдебно производство.

Разград. Двама местни жители са задържани за притежание на дрога. В хода на полицейска проверка, извършена около 13.30 часа вчера до Кооперативния пазар в ж.к. „Орел“, у 21-годишен са открити 14,50 грама суха зелена тревиста маса. При тестване веществото реагира на синтетичен канабиноид – „чай за пушене“. У 22-годишния му спътник са намерени 0,9 грама тревиста маса. По случая е започнато разследване по чл.354 А, ал.3 от НК.

Пътен инцидент. Столични полицаи изясняват обстоятелствата около тежък пътен инцидент. Тази сутрин, около 6.40 часа в полицията е получен сигнал за възникнало произшествие на бул. „Царица Йоана“. Пристигналите на място екипи на полицията и Бърза помощ установили смъртта на 19- годишен младеж, управлявал лек автомобил „Ауди А 3“. 16-годишната му спътничка е транспортирана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, настанена е за лечение с опасност за живота. По първоначални данни, аудито се е ударило в стълб. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата за изясняване на всички факти и обстоятелства около катастрофата.

Пожарна безопасност и защита на населението. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра погасиха пожар в Центъра за настаняване на лица с психични болести в село Айдемир, възникнал тази нощ около 2:55 часа. Според първоначалните данни, пожарът е предизвикан от обитателка. Като предпазна мярка са били евакуирани настанените в социалното заведение 27 човека. Съдействие на огнеборците при извеждането на хората оказали две от служителките в обекта, на една от които е оказана медицинска помощ заради вдишания дим. Пожарът е локализиран в мястото на възникване и щетите от него са ограничени в едно помещение. Спасена сградата и имуществото в нея.

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:24 на 06.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация