Министерство на труда и социалната политика – Прессъобщение

site.btaМТСП: Министър Гуцанов участва в откриването на нова производствена линия на „Нестле България“

МТСП: Министър Гуцанов участва в откриването на нова производствена линия на „Нестле България“
МТСП: Министър Гуцанов участва в откриването на нова производствена линия на „Нестле България“
Снимка: Министерство на труда и социалната политика

Министър-председателят Росен Желязков, министърът на труда и социалната политика Борислав Гуцанов и министърът на икономиката и индустрията участваха в официалното откриване на нова производствена линия на „Нестле България“. 

Министерството на труда и социалната политика ще продължи да подкрепя и насърчава светлия бизнес да създава качествени и устойчиви работни места с добри заплати в България. За мен приоритет е политиката по труда, защото чрез нейното развитие могат да се постигнат достойни доходи и по-голяма социална справедливост.

Инвестицията е на стойност 82 милиона лева и ще осигури разкриването на 70 нови работни места. Шоколадовата фабрика в София предоставя работа на общо над 1000 служители. С новата, трета производствена линия, капацитетът на предприятието ще се разшири с 15 000 тона годишна продукция, която се изнася за 18 международни пазара. 

С разширяването на производствените мощности България се утвърждава като иновационен хъб за компанията в Европа. Мениджърският екип на предприятието даде висока оценка на стратегическото партньорство с българските държавни институции и изрази надежда, че то ще продължи да допринася за развитието на икономиката и обществото на страната и през следващите десетилетия.

 

                                           

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:04 на 25.02.2025 Новините от днес

Министърът на отбраната Атанас Запрянов: Анализът на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2024 г. е много честен и отговоря на въпроса какво трябва да правим оттук насетне, за да изграждаме модерни и способни Въоръжени сили

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация