Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaЗам.-министърът на земеделието и храните инж. Стоян Тошев присъства на официалната церемония „Пожарникар на годината“ в МВР

Зам.-министърът на земеделието и храните инж. Стоян Тошев присъства на официалната церемония „Пожарникар на годината“ в МВР
Зам.-министърът на земеделието и храните инж. Стоян Тошев присъства на официалната церемония „Пожарникар на годината“ в МВР
Снимка: Министерството на земеделието и храните

Заместник-министърът на земеделието и храните инж. Стоян Тошев присъства на официалната церемония „Пожарникар на годината“ в МВР, на която бяха отличени пожарникари и спасители, постигнали високи резултати през 2024 година. 

Заместник-министър Тошев връчи две от наградите - за пожарогасителна дейност през 2024 г. на Димитър Бришимов, главен инспектор в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив и на старши инспектор Георги Вълков от „Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Шумен. 

От името на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, инж. Стоян Тошев поздрави наградените и участниците в церемонията, като посочи, че тяхната смелост, професионализъм и ангажираност в спасителните операции на терен са от безценна важност за опазването на човешки животи и защитата на природните ресурси на България.

През 2024 г. пожарите в горските територии на страната достигнаха 595, като засегнаха 171 164 декара, от които 14 624 декара бяха поразени от върхови пожари. В потушаването на тези огнени бедствия се включиха 6 664 служители и техника от горските структури, заедно с пожарникари, военнослужещи и доброволци.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:33 на 20.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация