Министерство на туризма – Прессъобщение

site.btaМинистерство на туризма: Министър Мирослав Боршош на втора работна среща в Брюксел с еврокомисар Екатерина Захариева

Министерство на туризма: Министър Мирослав Боршош на втора работна среща в Брюксел с еврокомисар Екатерина Захариева
Министерство на туризма: Министър Мирослав Боршош на втора работна среща в Брюксел с еврокомисар Екатерина Захариева
Снимка: Министерство на туризма

По време на визитата си в Брюксел днес министър Мирослав Боршош проведе работна среща и с г-жа Екатерина Захариева, българския еврокомисар с ресор „Стартиращи предприятия, научни изследвания и иновации“, на която обсъдиха възможностите за инвестиции за изследвания и иновации, както и използването на иновационните хъбове за развитието на компаниите в туризма.

Двамата обсъдиха политики и мерки, които целят да подпомогнат внедряването на иновации в българския туристически бизнес в контекста на предизвкателствата, които поставят зелената и дигиталната трансформации. 

 „Иновациите в сектора, както и навсякъде другаде, са резултат от съвместни действия между правителство, академични среди, бизнес,  инвеститори и стартиращи предприятия. Сред моите дългосрочни цели е позиционирането на България като целогодишна конкурентоспособна туристическа дестинация чрез насърчаване на устойчивост и внедряване на иновации в сектора.“ – сподели министъра на туризма пред еврокомисар Захариева.

„Въвеждането на иновации в туристическия сектор и създаването на успешна предприемаческа екосистема изисква свързване на всички заинтересовани страни с възможности за сътрудничество и приоритизиране на изграждането на капацитет.“ – заяви Мирослав Боршош.

Министърът на туризма и българският еврокомисар поставиха основите на този добър диалог и се обединиха около достойнствата на България, които я правят атрактивна дестинация за инвестиции в туризма и я приближават до центъра на европейската инвестиционна карта. 

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:59 на 06.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация